Faciliteiten

Sportcomplex Hoornse Vaart staat vooral bekend om het zwembad. Het zwembad beschikt over diverse baden, wellness faciliteiten en een prachtig buitenterrein. Dit is misschien wel het meest uitgebreide zwembad van Noord-Holland. U bent hier écht een dagje uit!

Naast het zwembad beschikken wij over een spiegelzaal, sporthal, Health Centre en horeca gelegenheid.

Daarnaast is Outdoorpark Alkmaar gevestigd in onze achtertuin.

Hoornse-Vaart-sportcomplex-Alkmaar

Buitenbad Hoornse Vaart, het leukste buitenbad aan de kust!

Bij het buitenbad van zwembad Hoornse Vaart is van alles te beleven.

Buiten vindt u een strand met ligstoelen, hangmatten, parasols en zelfs een stukje zand waar de allerkleinsten hun zandkastelen kunnen bouwen. Daarnaast is er iedere woensdag- en zaterdagmiddag gratis animatie. En.. vergeet natuurlijk de supersnelle glijbaan niet!

Gratis animatie iedere woensdag- en zaterdagmiddag

We hebben een gevarieerd programma opgesteld. De animatie is gratis, dit is bij de entreeprijs van het zwembad inbegrepen! Mocht het weer een dag tegenvallen, verschuiven we het programma gewoon naar binnen. Dat is het fijne van dit prachtige complex!

Op de speelweide, ligweide en het strand bent u altijd van harte welkom! Ook wanneer het buitenbad gesloten is kunt u lekker van de zon genieten op het strand of op het gras.

Buitenbad - De Hoornse Vaart Alkmaar
Buitenbad - De Hoornse Vaart Alkmaar
Buitenbad - De Hoornse Vaart Alkmaar
Kinderbad-De Hoornse Vaart Alkmaar

Whirlpools

In deze baden kunt u heerlijk relaxen in uw eigen whirlpool vóór of na de andere activiteiten in Waterwereld Hoornse Vaart.

Zonnebanken

Relaxen kan niet alleen in de verschillende whirlpools. Er is ook een aantal zonnebanken beschikbaar. Een lekker kleurtje opdoen ook als het winter is, of als de zon niet schijnt. Na afloop lekker zwemmen en u voelt zich als herboren.

Golfslagbad

Ken je dat gevoel? Na een dagje strand lig je in bed en je hebt het gevoel dat je nog steeds meedeint met de zee. Dat gevoel krijg je ook als je het golfslagbad van zwembad Hoornse Vaart eens probeert. Zwemmen tegen de stroom in of duiken in een metershoge golf. Durf jij het aan?

Laat  je meevoeren op de golven in het golfslagbad. Op gezette tijden razen ze door het bad. Plezier voor jong en oud. Uiteraard ontbreekt de glijbaan niet.

Sport- en recreatiecomplex bestaat uit een zwembadcomplex, sporthal, spiegelzaal, trampolinehal (JumpSkillz Alkmaar) en een Health Center (fitness).

Zwembadcomplex Hoornse Vaart (www.hoornsevaart.nl) is één van de grootste en meest complete zwembaden van Nederland, met maar liefst 2500m2 water verdeeld over 6 bassins.

Er is binnen en buiten veel te doen.

Binnen: Golfslagbad met de reuze glijbaan met licht- en geluidseffecten / 25 meterbad met duikplank / 50 meterbad met daarin regelmatig muziek en drijvende speeleilanden en natuurlijk een duikplank / Voor de hele kleintjes van 0 t/m 5 jaar hebben we de grote waterspeeltuin met 30 cm diep water en veel speelattributen / Whirlpools / Zonnebanken

Buiten: Speelbad met de familieglijbaan / grote ligweide / speeltoestellen voor groot en klein / grote Pannakooi om lekker in te kunnen voetballen.

En als je trek hebt kan je voor wat lekkers terecht in ons restaurant.
Elke dag weer staat er een complete ploeg badmeesters klaar om de veiligheid van alle bezoekers zo goed mogelijk te waarborgen.

Bij JumpSkillz Alkmaar kan jong en oud zich vermaken op talloze trampolines!

Fitness bij Healthcenter Hoornse Vaart (http://www.healthcenterhoornsevaart.nl) staat voor een betere kwaliteit van leven. Beschikt over een royale van airco voorziene fitnesszaal met professionele apparatuur. Een overzichtelijke ruimte waar de hele dag een trainer aanwezig is. Op een verantwoorde manier gecontroleerd bewegen, en zo werken aan een betere kwaliteit van leven.

Maar ook voor vrije fitness bent u bij ons aan het juiste adres. Gediplomeerde en ervaren trainers begeleiden u met een schema dat exact op uw wensen is toegespitst.

 

Openingstijden overige zwembaden

Wij hanteren de onderstaande openingstijden voor het recreatieve zwemmen.

  Waterspeeltuin Golfslagbad 25-meterbad Instructiebad
Maandag 09.00 – 12.00 uur Gesloten Gesloten Gesloten
Dinsdag 09.00 – 15.00 uur 09.00 – 15.00 uur Gesloten Gesloten
Woensdag 09.00 – 21.00 uur 10.00 – 21.00 uur 17.30 – 19.00
20.00 – 21.00 uur
Gesloten
Donderdag 09.00 – 15.00 uur 09.00 – 15.00 uur Gesloten Gesloten
Vrijdag 09.00 – 21.00 uur 09.00 – 21.00 uur 09.00 – 09.45 uur Gesloten
Zaterdag
09.00 – 17.00 uur 09.00 – 17.00 uur 14.15 – 17.00 uur Gesloten
Zondag
09.00 – 16.00 uur 09.00 – 16.00 uur 09.00 – 16.00 uur 10.30 – 16.00 uur


*
 Elke zondag is er van 09.00 tot 12.00 uur familiezwemmen. Dat betekent dat kinderen tot 18 jaar alleen naar binnen mogen onder begeleiding van een volwassene.

Kinderbad-De Hoornse Vaart Alkmaar (2)
De Hoornse Vaart in Alkmaar

Adres:

Zwembad Hoornse Vaart

Hertog Aalbrechtweg 4

1823 DL Alkmaar

tel. 072-5489375