5 leuke fietsroutes in Egmond en omgeving

Stippel een leuke route uit en maak je fietstocht helemaal perfect door een comfortabele, goede fiets aan te schaffen. Kies er één met een goede prijs-kwaliteitverhouding en maak de allermooiste tochten, want fietsen is gezond én leuk! Heb je een paar leuke ideeën nodig om in actie te komen? Wij geven je 5 leuke fietsroutes in Egmond en omgeving.

1. Rondje Egmond, Castricum, Heiloo

Voor deze route start je bij de historische Sint-Adelbertabdij in Egmond-Binnen. Vandaar rijd je door de duinen naar Bakkum. Via de zuidkant van Castricum peddel je door naar Uitgeest, helemaal tot aan het uiterste puntje van het Uitgeestermeer. Daar buig je af in noordelijke richting en fiets je langs Dorregeest en Akersloot, waarbij je ook stukken langs het Alkmaardermeer rijdt. De tocht gaat verder bij Heiloo langs Bollendorp en weer terug naar Egmond-Binnen. Een prachtige gevarieerde route door duinen en velden en langs molens, water en historische bouwwerken!

2. Rondje Noord-Holland

Een afwisselende tocht van ongeveer 42 kilometer door prachtig Noord-Holland. Start in Egmond aan Zee en fiets dwars door de polder naar de gezellige stad Alkmaar. Van daaruit trap je door richting Akersloot aan het Alkmaardermeer. Daarna zet je koers richting Limmen en gaat dan weer terug naar Egmond.

3. Duinenroute

Natuurlijk moet er ook een duinenroute in dit lijstje staan. Door de duinen fietsen is prachtig én uitdagend. De tocht gaat omhoog en omlaag en trakteert je op mooie vergezichten en fotogenieke plekjes. Vanuit Egmond aan Zee fiets je eerst landinwaarts, via Egmond aan den Hoef, Egmond-Binnen, Heiloo, Limmen en Castricum richting Heemskerk. Maar vóór Heemskerk buig je af richting de kust, waar je het Noord-Hollands Duinreservaat in gaat. Hier geniet je van het prachtige duinlandschap  vol flora en fauna en misschien kom je wel oog in oog te staan met wilde paarden en Schotse Hooglanders!

4. Van vuurtoren naar vuurtoren

Heb je zin in een echte, pittige tocht? Fiets dan naar Den Heler en terug! Het is een tocht van zo’n 115 kilometer door het Noord-Hollands Duinreservaat. Je start bij de Van Speyktoren in Egmond aan Zee en fietst door het prachtige landschap naar Lange Jaap bij Den Helder. Onderweg kom je langs een kasteel, een molen, een fort en een landgoed. Je doorkruist duinen en bossen en komt langs meertjes en natuurlijk heb je regelmatig uitzicht over de zee.

5. Via Bergen naar Alkmaar

Een kortere route vanuit Egmond aan den Hoef, door de duinen naar Bergen aan Zee. Dan gaat het landinwaarts via het pittoreske Bergen naar Alkmaar. Daar kun je even tijd nemen voor een stop om van deze historische stad te genieten. Na Alkmaar fiets je naar Heiloo en vervolgens weer terug naar Egmond aan den Hoef. Een leuke, veelzijdige tocht die voor iedereen haalbaar is.

Nog even dit

Sommige routes gaan door het schitterende Noordhollands Duinreservaat, daarvoor heb je en toegangskaart nodig. Neem ook een degelijk kettingslot voor de fiets met ART-2 keurmerk mee, zodat je met een gerust hart je fiets kunt achterlaten als jij ergens gaat rondkijken!