Het strand op met je hond, vergeet niet deze spullen mee te nemen.

Sinds het weer zomer is, is het hoogst tijd om weer naar het strand te gaan. En het liefste doe je dit natuurlijk met je hond. Als je met je hond naar het strand gaat zijn er een aantal dingen die je niet moet vergeten. In dit artikel gaan we het hebben over alles dat je moet weten als je met je hond naar het strand wilt.

Wat moet je weten?

Allereerst is het belangrijk om te weten of je naar een hondenstrand gaat of niet. In de lente en zomer zijn er bepaalde regels omtrent het hebben van een hond op het strand. Voor sommige stranden geldt dat er geen honden op het strand mogen zijn wanneer het een bepaald tijdstip van de dag is. Let hier op en bezoek de website van de gemeente van het strand voor meer informatie.

Wat neem je mee?

Net zoals jij heeft je hond ook een aantal dingen nodig wanneer je de hele dag op het strand gaat zijn. Denk bijvoorbeeld aan schoon drinkwater. Het is niet gezond voor honden om het water van de oceaan te drinken, omdat dit of te zoutig kan zijn of het diarree kan veroorzaken. Daarnaast is het ook belangrijk om voer mee te nemen. Let op dat je het normale voer dat je altijd hebt meeneemt. Als graanvrij hondenvoer bestellen iets is wat je altijd doet, neem dan ook dit voer mee. Daarnaast is het ook fijn om wat speelgoed mee te nemen, zoals een bal of als je van plan bent op een plek te blijven zitten: een kauwsnack. Hiermee houd je je hond bezig gedurende de tijd dat je op het strand bent. Let op dat honden ook zonnesteken kunnen hebben. Zorg er daarom voor dat je hond genoeg drinkt en genoeg in de schaduw zit!

Hoe neem je je hond mee?

Velen nemen hun hond mee in de auto of de bus. Als je hond mee kan in de bus is dat een fijn geval. Maar er zijn andere gevallen, waarbij honden niet comfortabel zijn in auto’s of bussen. In deze gevallen is het belangrijk om je hond een veilige plek te geven. Doe dit bijvoorbeeld door je hond in een hondenbench te vervoeren terwijl je in de auto of bus zit. Wanneer honden op een bekende plek zitten en andere niet bij hun kunnen komen geeft dit een veilig gevoel.