Laadpalen in Egmond aan Zee

Er zijn natuurlijk in een modern dorp als Egmond aan Zee verschillende lokaties waar u laadpalen kunt vinden.

Op het kaartje ziet u waar!.

Hoe werkt een laadpaal?

Is de batterij van uw elektrische auto (bijna) leeg? Dan kunt u deze eenvoudig opladen aan een laadpaal.

Om op te kunnen laden bij een laadpaal, heeft u altijd een laadabonnement nodig. Ook wanneer de laadpaal uw eigendom is. De herkenning van de laadpas in combinatie met het abonnement zorgt ervoor dat altijd duidelijk is wie er aan het opladen is en voor wiens rekening de laadsessie komt. Zo kan een ander niet zomaar gaan laden aan uw laadpaal op uw kosten. Bij openbare laadpalen registreert de laadpas bij wie de kosten in rekening moeten worden gebracht.

 

Het starten van uw laadsessie is heel eenvoudig:

  1. Sluit uw laadkabel aan op de laadpaal. Er gaat een groen licht branden. Dit betekent dat de laadpaal in werking is. Is het lampje rood? Dan is er een storing en kunt u de laadpaal niet gebruiken.
  2. Sluit nu de laadkabel aan op uw auto en houd uw laadpas voor de laadpaal. Zodra het licht blauw wordt, start uw laadsessie. Uw auto wordt nu opgeladen.
  3. Bent u klaar met opladen? Door uw laadpas voor de laadpaal te houden, ontgrendelt u de laadkabel. U kunt deze nu loskoppelen. Het is dus niet mogelijk dat iemand anders uw auto loskoppelt van de laadpaal.

Heb je geen laadpaal op eigen terrein, dan zul je er eentje moeten gebruiken in de publieke ruimte.

Je bent vermoedelijk niet de enige die daar komt opladen: haal je elektrische auto weg wanneer de batterij weer vol is.

Een volgende gebruiker kan slecht inschatten wanneer dat zover is: laat daarom je visitekaartje achter, zodat je in elk geval te bereiken bent.

In deze video laten we nog meer suggesties zien, waardoor het voor iedereen een mooie dag blijft.