De vereniging Buurtbus Bergen 

De vereniging Buurtbus Bergen is een organisatie van vrijwilligers, die met drie achtpersoons busjes een vervoerstaak verzorgt in en tussen de woonkernen Camperduin, Groet, Schoorl, Bergen, Bergen aan Zee, Egmond aan den Hoef, Egmond-Binnen en Egmond aan Zee; alle binnen de gemeente Bergen. Tevens geeft de buurtbus, via lijn 407, een verbinding met Heiloo (winkelcentrum ’t Loo en station NS).

Dienstregelingen zijn verkrijgbaar bij de VVV bureaus, het gemeentehuis, de dorpshuizen, bejaarden- / verzorgingscentra, algemene ouderencentra, bibliotheken en in de buurtbus zelf.

Onze doelstelling

Het uitvoeren van een dienstregeling, waardoor een vorm van openbaar vervoer binnen de gemeente Bergen in stand wordt gehouden.

Verenigingsprofiel

De vereniging is opgericht op 23 november 2001 en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nr 37099802; de statuten zijn notarieel vastgesteld op 14 december 2001.

Binnen de vereniging zijn ruim honderd vrijwilligers actief, onder leiding van het verenigingsbestuur, om hun vervoerstaak te realiseren. Financiële ondersteuning wordt via subsidies verleend door de Provincie Noord-Holland en de Gemeente Bergen. Daarnaast ontvangt de vereniging support van plaatselijke organisaties.

Bus regels

In hoofdstuk 6 van het Besluit behorende bij de Wet Personenvervoer staan enkele artikelen die betrekking hebben op het reizen met de bus. Wat allemaal wel en niet mag, dat u een geldig plaatsbewijs moet hebben, enz. Het is o.a. niet toegestaan te roken, patat te eten, te spuwen, muziek te maken of cassetterecorders te laten spelen , de bus onklaar te maken of buiten noodzaak te besturen.

Kinderen

Kinderen van 4 t/m 11 jaar vallen onder het gereduceerde tarief. Tot vier jaar hebben ze gratis openbaar vervoer, maar dienen wel onder begeleiding van een volwassene te zijn.

Tarieven

De buurtbus kent een eigen kaartsysteem. De kaartjes zijn alleen in de bus verkrijgbaar. Ongeacht de lengte van de rit betaalt men hetzelfde tarief.

Ook is in de buurtbus geldig de Studenten OV-jaarkaart indien tevens de studie-inschrijfkaart wordt getoond.

Strippenkaarten zijn niet geldig in de buurtbus.

In de buurtbus kunt u gebruik maken van de OV-chip kaart, daarnaast is het ook mogelijk om bij de chauffeur een los kaartje te kopen voor een enkele reis.

Een kaartje kost € 2.30 voor de korte trajecten (tot 15 km), u mag binnen 45 min. overstappen op een andere (buurt)bus.

Voor de langere trajecten (meer dan 15 km) kost een kaartje € 4.20, u mag binnen 1.5 uur overstappen op een andere (buurt)bus.

Voor kinderen van 4 t/m 11 jaar (meereizend met een betalende begeleider van 18 jaar of ouder) is er een ‘Kids’ dagkaartje voor € 1.00 te koop in de bus. Met dit kaartje kan de hele dag gereisd worden (onbeperkt overstappen op alle buslijnen van Connexxion).

Kinderen t/m 3 jaar reizen gratis.

Huisdieren in een mandje o.i.d. op schoot en blindengeleidehonden hebben geen vervoersbewijs nodig. Voor alle overige huisdieren dient een kaartje te worden gekocht.

Strippenkaarten zijn niet geldig in de buurtbus.

In de buurtbus kunt u gebruik maken van de OV-chip kaart, daarnaast is het ook mogelijk om bij de chauffeur een los kaartje te kopen voor een enkele reis.

Voor kinderen van 4 t/m 11 jaar (meereizend met een betalende begeleider van 18 jaar of ouder) is er een ‘Kids’ dagkaartje te koop in de bus. Met dit kaartje kan de hele dag gereisd worden (onbeperkt overstappen op alle buslijnen van Connexxion).

 

Dieren

Huisdieren in tas of mandje, dat op schoot wordt gehouden, hebben geen kaartje nodig. De geleidehond van een blinde evenmin. Andere zich keurig gedragende, aangelijnde en zich niet op een zitplaats nestelende honden mogen mee tegen gereduceerd tarief. De chauffeur beslist over de toelating van uw levende have.

Bagage

Allerhande kleingoed mag u gratis meenemen. Dat geldt ook voor een boodschappenwagentje. Groter goed, zoals reiswagens, autopeds, vouwfietsen in een hoes, mogen alleen mee als de chauffeur vindt dat tijdens de rit geen plaatsgebrek zal ontstaan. Die bagage kost u een extra kaartje.

Plaatskaarten

Alle plaatskaarten, behalve rittenkaarten, zijn strikt persoonlijk. Er kunnen geen duplicaten worden verstrekt. Strippenkaarten en sterabonnementen zijn niet geldig op de buurtbus. Wel zijn geldig de OV-jaarkaart, studenten OV-jaarkaart. Voor de thans geldende kosten van vervoer gaat U naar de tarieven van het betreffende jaar.

Op zon- en feestdagen (zoals Nieuwjaarsdag, 2e Paasdag, Koninginnedag, Hemelvaartsdag, 2e Pinksterdag en de beide Kerstdagen) wordt door de buurtbus geen dienst gereden.

Zo gaat het beter

Wanneer u tijdig bij de halte komt, uw arm opsteekt om uw bus te laten stoppen, kaart of gepast geld gereed hebt, op tijd de bus uitstapt, dan doet u alles wat in uw vermogen ligt om de reis vlot te laten verlopen. Onze chauffeurs nemen de rest voor hun rekening. Dank voor uw hulp.

 

Buurtbus eigen website:

http://www.buurtbusbergen.nl/

Contact gegevens buurtbus:

Telefoon: 06 – 26423255
Postadres: Voorstraat 41
1931AH Egmond aan Zee
E-mail: [email protected]