Grens betaald parkeren in Egmond.

Wanneer u met de auto naar Egmond aan Zee komt, vragen wij u de auto in Egmond-Zuid op de grote parkeerplaatsen achter te laten of op de Noord en Zuid Boulevard. Volg de borden die u naar de parkeerplaatsen leiden.

In Egmond aan zee geldt betaald parkeren in de periode van 1 maart t/m 1 Oktober.

Dagelijks van 10.00 tot 19.00 uur en het kost (2020) € 1,95 per uur.

In de andere Egmonden is parkeren gratis.

Let op: in de Voorstraat en een stukje van de Julianastraat is een aparte zone voor kort parkeren met een apart tarief.

Tijdens de wintermaanden (December t/m februari) blijft parkeren gratis in de 3 Egmonden.

Let op: in de Voorstraat en een stukje van de Julianastraat is een aparte zone voor kort parkeren met een apart tarief.

Parkeren in Egmond aan Zee
Zones
Tijden
Prijzen
Zone A max. 1,5 uur
10.00-19.00 uur
€ 1,95 per uur, maximum van  12,00 per dag
Zone B Egmond aan Zee
10.00-19.00 uur
€ 1,95 per uur, maximum van € 12,00 per dag
Zone C Egmond aan Zee
10.00-19.00 uur
€ 1,95 per uur, maximum van € 12,00 per dag
Zone D Egmond aan Zee
10.00-19.00 uur
Alleen voor vergunninghouders
Zone E max. 1 uur Bergen
10.00-19.00 uur
Gratis voor één uur met parkeerschijf
Zone F Hargen aan Zee
10.00-19.00 uur
€ 1,95 per uur,maximum van € 6,– per dag
grens-betaald-parkeren-in-Egmond
grens-betaald-parkeren-in-Egmond-zones

File en weinig plek.

Met de auto is Egmond aan Zee over slechts één weg: de Egmonderstraatweg te bereiken. Op mooie zomerdagen betekent dit vaak dat u in de file staat en dan is het lastig of zelfs onmogelijk om een plekje voor de auto te vinden.

Soms is er nog wel plaats op het particuliere parkeerterrein bij de vroegere speeltuin de Egmonden . Als u na het laatste stoplicht voor Egmond aan Zee rechts af gaat, ziet u het terrein in de eerste bocht.

Beter is, dat u –vooral op mooie zomerdagen- de auto achter laat op het grote parkeerterrein van ijsbaan de Meent bij Alkmaar. Daarna gaat u verder met bus 165 of met de meegebrachte fiets.

Belparkeren

Vanaf 1 mei 2013 kunt u ook belparkeren in Egmond aan Zee. U kunt uw ‘parkeeractie’ starten, stoppen en betalen met uw mobiel. Na eenmalige registratie bij een belparkeerprovider (bijvoorbeeld ANWB Parkeren), kunt u in het gehele land gebruik maken van belparkeren.
Naast gemak is een groot voordeel dat er achteraf en uitsluitend voor de geparkeerde tijd hoeft te worden betaald. Het achteraf betalen met mobiele telefoon brengt extra voordelen met zich mee ten opzichte van de huidige manier van betalen.

De automobilist hoeft niet meer van tevoren te bepalen hoe lang hij wegblijft, zo betaalt hij alleen voor de tijd dat er geparkeerd wordt en riskeert hij geen parkeerboete.

Gasten

De meeste hotels en pensions hebben voor hun gasten een parkeerontheffing. Deze ontheffing geldt echter niet voor de gebieden met kort betaald parkeren (zone A).

Waar is wat geldig met betrekking tot de zones?

De gebieden voor betaald parkeren zijn verdeeld in verschillende zones. Op uw vergunning staat waar deze geldig is.
In het kort betaald parkeren gebied (zone A) gelden afwijkende regels.
Hier is de maximum parkeertijd anderhalf uur. Er worden geen vergunningen verstrekt aan bewoners voor zone A. Voor bedrijven kan dat in bepaalde gevallen wel, dit hang af van waar de werkzaamheden zijn.

Gehandicapten en mindervalide

Gehandicapten mogen met hun gehandicaptenparkeerkaart de parkeervakken gratis gebruiken. In zone A mag men echter 1 1/2 uur parkeren.

Daarbij is wel een parkeerschijf verplicht!

Beide kaarten moeten op een goed zichtbare plaats achter de voorruit geplaatst zijn. Denk er aan dat in andere gemeenten ook andere regels kunnen gelden.

blank

Voorwaarden bewoners en bedrijven verblijfsrecreanten vergunning

Hotel- en pensionhouders en particuliere verhuurders kunnen voor hun gasten vergunningen aanvragen. Daarbij geldt dat het verhuurde in het betaald parkeren gebied moet zijn.

Vergunningen kunnen alleen worden uitgegeven als toeristenbelasting of forensenbelasting wordt betaald. Bij permanente bewoning is er geen vergunning mogelijk.

Maximaal 1 vergunning per verhuurde kamer.

Voor zomerhuizen en appartementen kan maar 1 vergunning worden verkregen ongeacht het aantal kamers.

Als u een nieuwe auto heeft gekocht kunt u op het gemeentehuis de parkeervergunning omwisselen voor een nieuwe. Bij vermissing van een vergunning op kenteken kunt u op het gemeentehuis een verklaring van vermissing invullen, waarna u een nieuwe vergunning ontvangt.