[tta_listen_btn]

Op een prachtige ochtend besloot Tim om Egmond-Binnen te verkennen, een klein dorpje in de buurt van de kust. Hij was benieuwd naar de historische gebouwen en lokale bedrijven die het dorp te bieden had.

Tim begon zijn verkenningstocht bij Museumhoeve Overslot, een historisch pand dat vroeger diende als buitenplaats van de abt van de Abdij van Egmond. Het museum vertelde het verhaal van de rijke geschiedenis van Egmond en de monniken die vroeger in het dorp leefden. Tim leerde over hun leven en werk en hoe zij hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de regio.

Na het museum besloot Tim om een wandeling te maken door het dorp en kwam hij langs verschillende historische gebouwen, zoals de oude boerderijen en de karakteristieke huisjes. Hij stopte bij de lokale bakker om een heerlijk vers broodje te kopen en vervolgde zijn wandeling.

Toen hij bij het centrum van het dorp aankwam, zag hij een gezellige bloemenwinkel genaamd ‘Bloembinderij Pieter Smit’. De eigenaar, Pieter Smit, vertelde Tim over zijn passie voor bloemen en de verschillende soorten bloemen die hij verkocht. Tim kocht een mooie bos tulpen en bedankte Pieter voor zijn gastvrijheid.

Vervolgens besloot Tim om een kopje koffie te drinken bij Café de Oude Herberg, een lokale kroeg die al sinds 1850 bestaat. Het café was gezellig ingericht en had een prachtige bar. Tim bestelde een kopje koffie en raakte aan de praat met de eigenaar, Karel, die hem vertelde over de geschiedenis van het café en de lokale bevolking.

Na zijn koffie besloot Tim om naar De prins Hendrik Stichting in Egmond aan Zee te gaan, waar hij het museum op de eerste verdieping bezocht, en genoot van de prachtige glas-in-loodramen en de historie van het zeemanshuis. Het was een leuke en educatieve ervaring, en Tim was onder de indruk van de passie welke oude zeelieden en vissers hadden

Tot slot besloot Tim om een wandeling te maken door het nabijgelegen duingebied. Hij genoot van de prachtige natuur en de rust van de omgeving. Hij realiseerde zich dat Egmond veel te bieden heeft en dat er nog zoveel meer te ontdekken viel in deze drie prachtige dorpjen.

Al met al was het een geweldige dag in Egmond, waarbij Tim veel geleerd had over de geschiedenis van de regio en had genoten van de lokale bedrijven en gebouwen. Hij besloot om nog eens terug te komen en meer van deze prachtige plek te ontdekken.