Wie regelmatig naar een woonprogramma kijkt, is het vast niet ontgaan: stalen deuren zijn nog steeds super populair. Bijna iedereen droomt van zo’n stoere binnendeur in huis. Het liefst in combinatie met een warme visgraatvloer of moderne gietvloer. Ben jij ook een liefhebber van de trend? Lees dan de onderstaande tips door om zelf een stalen deur te vinden die perfect bij je interieur past.

Formaat van de binnendeur

Richt je eerst op de praktische zaken. Meet de plek waar de nieuwe binnendeur komt nauwkeurig op. Zo krijg je alvast een goed beeld van een geschikt formaat. Wanneer je echt op het punt staat om een stalen deur aan te schaffen, is het verstandig om het professioneel te laten inmeten. Wil je het toch zelf opmeten? Maak dan gebruik van inmeetinstructies en persoonlijk advies van een professioneel bedrijf.

Scharnierdeur, schuifdeur of taatsdeur

Er zijn diverse soorten stalen deuren verkrijgbaar. Een standaard binnendeur is een scharnierdeur. Voor deuren met glas wordt echter ook regelmatig gekozen voor schuifdeuren of taatsdeuren. Een taatsdeur van staal heeft geen kozijn nodig en kan door de speciale scharnieren twee kanten op draaien. Dit is niet alleen handig, maar het oogt ook erg chic!

Staal of aluminium

Let bij aankoop goed op het materiaalgebruik. Een stalen binnendeur is niet altijd (volledig) van echt staal gemaakt. Er wordt bijvoorbeeld vaak gewerkt met aluminium. Dit materiaal is erg sterk, maar een stuk lichter dan echt staal. Het kan worden voorzien van een krasbestendige coating en een mooie kleur. Hoewel het ene materiaal niet per se beter of slechter is, is het wel fijn om te weten wat voor een product je aanschaft. Het materiaal heeft namelijk invloed op de prijs en duurzaamheid. In verschillende horecazaken in Egmond aan Zee zijn onze deuren geïnstalleerd met mooi en praktisch resultaat

Vlakverdeling

De vlakverdeling bepaalt het uiterlijk van de deur. Vergeet daarom niet om hier aandacht aan te besteden. Een deur met drie gelijke vlakken oogt strak en minimalistisch, terwijl meerdere vlakken in verschillende formaten wat speelser ogen. Het is ook mogelijk om een glazen tussendeur met enkel een stalen omranding aan te schaffen.

Type glas

Wist je dat transparant glas niet de enige optie is bij een stalen deur? Voor meer privacy kun je bijvoorbeeld kiezen voor mat glas of geblindeerd glas. Dit is ook mooi wanneer je de tussendeur voor een kast of opbergruimte laat plaatsen. Zo is de rommel niet zichtbaar vanuit de kamer. Daarnaast behoort gekleurd glas tot de mogelijkheden. Denk aan zwart of een lichte grijstint van een stoere twist.