EGMOND AAN ZEE – Niet thuis op de bank bijkomen van de kerstdagen, maar lekker naar de kust. Meerdere strandgangers verheugden zich op de hoge golven en harde windstoten. Storm Bella hield de provincie de hele ochtend en het begin van de middag in haar greep. 

“Dan is het juist leuk, toch? Heerlijk. Even kijken hoe hoog de zee is”, verklaart een moeder haar komst. Samen met haar zoon geniet ze van het strand van Egmond aan Zee. “Als je de zee zo ziet, is dat mooi”,vult een andere vrouw aan. Zij is samen met haar gezin naar het strand gekomen. Haar zoontje ontdekt nog een voordeel: “Het waait super hard dus dan kan ik ook super hard rennen!”

Zo aan het einde van het jaar komt deze storm voor sommigen als geroepen: “Een beetje koud maar wel genieten. Even alle kerstperikelen uit je hoofd laten verdwijnen en op naar oud en nieuw.”

 


Storm Bella bracht ook problemen met zich mee. De coronateststraat in Zaandam is vandaag dicht vanwege de harde wind en in Monnickendam kwam een boot los van de kant. De brandweer wist de boot uiteindelijk weer vast te maken. Ook zijn er op verschillende plaatsen bomen omgewaaid, zoals in Velsen-Zuid.

Op Schiphol hadden vliegtuigen vanmorgen last van rukwinden die opliepen tot zo’n 80 kilometer per uur. Sommige piloten moesten de landing afbreken, een rondje vliegen en het daarna op een andere landingsbaan nog eens proberen.