Egmond weer schoonste strand 2022

Egmond weer schoonste strand 2022

(Foto: Sjef Kenniphaas)

Blauwe vlag wappert weer op stranden gemeente Bergen

BERGEN NH – De gemeente Bergen ontving opnieuw de Blauwe Vlag. Dat is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die schoon, veilig en duurzaam zijn.

Om deze onderscheiding te behalen moeten stranden voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. Het mogen voeren van een Blauwe Vlag is een erkenning voor de inspanningen die de strandgemeente op dit gebied heeft geleverd. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen.

‘Trots’

Wethouder Erik Bekkering van de gemeente Bergen is trots op de Blauwe Vlag. “Het is voor ons een erkenning van de kwaliteit van onze stranden. We investeren veel in een kwalitatief goed product waarbij duurzaamheid, natuur en milieu belangrijke onderdelen zijn. De criteria van de Blauwe Vlag vormt daarbij een goed instrumentarium. Iedereen binnen onze organisatie weet daardoor waar hij of zij aan toe is.”

Zwemwaterkwaliteit

Zwemwaterkwaliteit is een belangrijk criterium van Blauwe Vlag. Deze moet de EU- classificatie ‘uitstekend’ hebben. Volgens de gemeente Bergen is de jury van Blauwe Vlag verheugd dat er weer op meer stranden een Blauwe Vlag kan wapperen omdat de waterkwaliteit daar verbeterd is. In de gemeente Bergen voldoet de zwemwaterkwaliteit dus ook aan deze strenge eisen.

Bron: RTV80

Advertentie

Welk onderwerp heeft je interesse?

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Slapen / Sleep / Schlaf

Booking.com

Berichten & reclame

Pin It on Pinterest

Share This
Info
Egmond Online
Right Menu IconMenu