EGMOND AAN ZEE/ EGMOND AAN DEN HOEF – Het witte kunstpaard met het blauwe hondje op zijn rug, komt niet meer terug naar de kruising van de Nieuwe Egmonderstraatweg en de Sportlaan in Egmond aan Zee. De nieuwe verblijfplaats wordt Manege Groot aan de Herenweg in Egmond aan den Hoef.

Het kunstpaard ‘Stairway to Ringo’ komt te staan in het weiland dat uitkijkt op de weg. Daar wordt het vergezeld door de paarden van manege. Het object kreeg afgelopen najaar een opknapbeurt vanwege meerde vernielingen in de afgelopen jaren waarbij ook zijn rug brandschade opliep. Daarom zocht de gemeente Bergen naar een nieuwe passende locatie. Ab Groot van de gelijknamige manege verheugt zich op zijn komst en gunt het rust.

Paardenparade

Dit kunstwerk is onderdeel van de Paardenparade, waarbij twaalf kunstenaars twaalf paarden creëerden. Deze paarden vormen een route in de gemeente Bergen, Alkmaar en Heiloo. Na vijf jaar liep de vergunning af. Ook om het paard van Egmond voor de gemeente Bergen te behouden, vond de gemeente een alternatieve locatie.