Egmond aan zee is een mooie kustplaats in Noord-Holland, omringd door duinen en stranden. Het is een ideale plek om te genieten van de natuur en het buitenleven. Hier zijn enkele tips voor leuke buitenactiviteiten in en rond Egmond.

#1. Wandelen en fietsen in de duinen

De duinen rond Egmond aan zee zijn prachtig en hebben mooie wandel- en fietsroutes. Er zijn verschillende gemarkeerde paden en routes die je kunt volgen van een makkelijke route tot aan een moeilijke. Op die manier kun je een pad volgen dat helemaal bij jou past. Daarnaast is het ook een plek waar je vogels en andere dieren kunt spotten. Neem je verrekijker mee en ontdek het natuurgebied.

#2. Strandwandeling

Het strand is natuurlijk een plek waar je lekker kunt uitwaaien. Hier kunt je genieten van het zand, de zee en de zon. Maar er zijn ook veel andere activiteiten die je kunt doen. Maak bijvoorbeeld een lange strandwandeling, bouw een zandkasteel, ga zwemmen, surfen, kiteboarden of vliegeren.

#3. De tuin

Wellicht ben je veel thuis of lukt het niet meer om er veel uit te gaan, maar wil je wel het buitengevoel van Egmond in jouw tuin creëren? Door dit gevoel van buiten en vrijheid te evenaren kun je de tuin helemaal omtoveren tot een heerlijke plek waar dieren zich ook welkom voelen. Hierdoor kun je genieten van alle mooie dieren die in jouw tuin komen en hoef je er niet voor uit de deur!

Tip: kies voor een mooie vijver in jouw tuin. Houd hierbij wel rekening met een goede vijverpomp, zodat het water van goede kwaliteit is voor de vissen. Bij Toppy.nl hebben ze een breed assortiment aan verschillende vijverpompen. Neem dus zeker eens een kijkje.