De mooiste bezienswaardigheden van Egmond aan Zee

Egmond is een prachtig kustdorp gelegen aan de Noord-Hollandse kust, ongeveer 40 kilometer ten noorden van Amsterdam. Het heeft een rijke geschiedenis en is een populaire toeristische bestemming vanwege de mooie stranden, de natuurlijke schoonheid en de vele historische bezienswaardigheden. Om je een idee te geven wat er allemaal in Egmond te doen is, hebben we een aantal van de leukste bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet.

 

De vuurtoren

Voor wie in Egmond is geweest, moet ook een bezoekje hebben gebracht aan de vuurtoren. De vuurtoren is een van de meest iconische bezienswaardigheden van bezienswaardigheden. Het is een 38 meter hoge, witte toren die al sinds 1833 over de Noordzee uitkijkt en als oriëntatiepunt dient voor de scheepvaart. De vuurtoren is gebouwd op de resten van een middeleeuwse verdedigingstoren die ooit diende om de kust tegen invallen te beschermen. De vuurtoren is opengesteld voor publiek en bezoekers kunnen de 183 treden beklimmen om vanaf de top van het uitzicht te genieten. Het uitzicht vanaf de top van de vuurtoren is adembenemend, met een panoramisch uitzicht over de zee, de stranden en de duinen. Op heldere dagen Kun je zelfs de kust van Engeland zien liggen.

 

Het Slot op den Hoef

Blijf je dit jaar in Nederland en ga je niet op vakantie naar het buitenland, dan hoef je je ook niet druk te maken over een auto huren Bari Airport. Wel is het aan te raden om je eigen auto te pakken en naar het westen van Nederland te rijden, naar het prachtige Egmond aan Zee. Deze mooie plek kent namelijk niet alleen enorme stranden, maar ook verschillende bezienswaardigheden, zoals ‘Het Slot op den Hoef’. Het Slot op den Hoef is een historisch kasteel gelegen in de gemeente Castricum, vlakbij Egmond. Het kasteel dateert uit de 13e eeuw en heeft een rijke geschiedenis als adellijk huis, boerderij en gemeentehuis. Het kasteel is nu in handen van de gemeente Castricum en is opengesteld voor publiek.

 

Het strand van Egmond aan Zee

Het strand van Egmond aan Zee mag dan wel niet zo mooi zijn als dat van het Italiaanse Polignano a Mare, maar een aanrader is het zeker. Het strand van Egmond aan Zee is een populair strand aan de Noordzeekust in de provincie Noord-Holland in Nederland. Het strand heeft een lengte van ongeveer 8 kilometer en is breed genoeg om allerlei activiteiten te ondernemen, zoals wandelen, zonnebaden, zwemmen en surfen. Het strand van Egmond aan Zee wordt gekenmerkt door een breed zandstrand, duinen en een boulevard met diverse restaurants, winkels en terrassen. Het is een populaire bestemming voor toeristen en inwoners van omliggende steden en dorpen, vooral tijdens de zomermaanden. Naast het strand en de boulevard zijn er ook andere bezienswaardigheden in de buurt van Egmond aan Zee, zoals de Egmondse duinen de vuurtoren zoals ook hierboven genoemd, die kunnen worden bezocht voor een mooie wandeling en een prachtig uitzicht over de stad of het strand. Het strand van Egmond aan Zee is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en er zijn ook voldoende parkeerplaatsen beschikbaar voor bezoekers die met de auto komen.