Egmond aan de Hoef is een klein en charmant dorpje dat op slechts enkele kilometers van Egmond aan Zee en  Egmond-binnen ligt. Het is een idyllische plek met historische gebouwen, mooie straatjes en een ontspannen sfeer. Floor was nieuwsgierig naar dit dorpje en besloot om het te verkennen.

Op een zonnige ochtend vertrok Floor vanuit Egmond aan Zee naar Egmond aan de Hoef. Het was een korte fietstocht over het schelpenpad door de duinen, en al snel kwam ze aan bij het dorp. Het eerste dat haar opviel was de mooie slotkapel, die midden in het dorp stond. Het is een oud gebouw. Floor besloot om een wandeling te maken langs het slot op de hoef. Het is een rustige plek, met weinig verkeer en een ontspannen sfeer. Ze stopte bij Rasa Lombok, en kocht een heerlijk vers broodje en een kopje koffie.

Vervolgens besloot Floor om het slot van Egmond aan de Hoef te bezoeken, dat midden  in het dorp ligt. Het is een prachtige ruïne met een rijke geschiedenis. Aan het einde van de middag besloot Floor om terug te gaan naar Egmond aan Zee en lekker op het strand door te brengen. Maar ze was blij dat ze Egmond aan de Hoef had ontdekt, en zou zeker terugkomen om meer van de rust en de schoonheid van dit charmante dorpje te genieten.

Later die week ging Floor naar Egmond Binnen en bezocht ze een lokale kaasboerderij. Ze leerde alles over het maken van kaas en proefde verschillende soorten kaas, waaronder de beroemde Egmondse kaas. Het was een leuke en educatieve ervaring, en Floor was onder de indruk van de passie en het vakmanschap van de kaasmakers in de Abdij.

Al met al was Egmond aan de Hoef een prachtig dorpje met veel charme en geschiedenis. Floor was blij dat ze het ontdekt had en zou zeker terugkomen om meer van de schoonheid van dit dorpje te genieten. Ze realiseerde zich dat er nog zoveel meer te ontdekken viel in deze prachtige regio, en was vastbesloten om alles te zien wat Egmond te bieden heeft.