Egmond, gelegen aan de Nederlandse kust, biedt prachtige autoroutes met schilderachtige uitzichten. Deze regio kun je uitstekend verkennen met de auto. Voor een gezellig dagje uit is het wel aan te raden om het onderhoud van je auto nog even te checken.

Het belangrijkste onderhoud van je auto

Een kleine en grote beurt worden niet voor niets regelmatig aangeraden: als je je auto goed onderhoud, kun je de levensduur verlengen. Check daarom het oliepeil, vul de ruitenwisservloeistof bij en controleer de bandenspanning. Inspecteer ook onderdelen zoals remschijven. Wanneer onderdelen op tijd vervangen worden, verkleint dit namelijk de kans op verdere schade aan andere onderdelen in de auto. Handig om te weten: goede remmen zijn niet alleen noodzakelijk om veilig de weg op te kunnen gaan, maar dragen ook bij aan efficiënt gebruik van brandstof. Als de remschijven versleten zijn, ontstaat er namelijk onnodige wrijving. Loop ook regelmatig de buitenkant van je auto na om te controleren op schade. Loop ook regelmatig de buitenkant van je auto na om te controleren op schade, want volgens Auto-onderdelen24.nl kunnen kleine krasjes of lakschades weggepoetst worden., zonder dat dit veel tijd en moeite kost. Op tijd actie ondernemen kan ook hier dus veel bijkomende kosten voorkomen.

De kleurrijkste routes in en rond Egmond

Het is niet algemeen bekend, maar Egmond bestaat eigenlijk uit drie verschillende dorpjes. Direct aan de kust ligt Egmond aan Zee, dat al voor het jaar 1000 bestaat. Maar ook in Egmond Binnen, dat al zo heet sinds 1350, is veel historie te ontdekken. Iets later ontstond dorpje nummer drie: Egmond aan de Hoef. De naam Hoef komt van ‘hoeve’. Centraal punt van dit dorpje was namelijk de grote boerderij waar de ridders van Egmond woonden. De ruïnes van dit grote gebouw zijn er nog en zijn zeker een bezoekje waard. En ook het museum van Egmond is een leuke plek om te bezoeken, zeker wanneer je geïnteresseerd bent in geschiedenis. Heb je genoeg rondgedwaald in deze prachtige dorpjes? Pak dan de auto weer en rijd een van de kleurrijke routes in de omgeving.

blank1. Duinen en bloembollen

Wil je genieten van diverse natuur? Start in Egmond en volg de kustlijn naar het zuiden. Rijd door de duinen en bewonder de kleurrijke bloemenvelden. Deze route is vooral in het voorjaar een aanrader, omdat de tulpen dan in bloei staan. De route biedt een perfecte combinatie van natuur en kleur.

2. Noordzeeroute

Rijd langs de kustlijn van de Noordzee vanuit Egmond naar het noorden. Onderweg kom je schilderachtige dorpjes tegen, zoals Bergen en Schoorl. Geniet van de frisse zeelucht en stop bij de diverse strandpaviljoens voor een ontspannen moment.

3. Het binnenland in

Neem een route die je door het binnenland voert, langs kanalen en waterwegen. Ontdek het typisch Nederlandse landschap met zijn windmolens en grazende koeien. Geniet van de charme en rust van het Hollandse platteland

4. Kustdorpjes Tour

Krijg je geen genoeg van de zee? Rijd dan verder langs de kust en bezoek andere sfeervolle dorpjes, zoals Bergen aan Zee en Castricum. Wandel over de boulevards, geniet van de zeegezichten en hop binnen bij gezellige cafés voor een hapje en drankje.

Veilig de omgeving verkennen met de auto

Er valt van alles te zien in de regio Egmond. Vergeet dus vooral niet om, als je er met de auto op uittrekt, regelmatig te stoppen en te genieten van het uitzicht. Wat volgens smartletselschade.nl over hoe verkeersongelukken voorkomen kunnen worden daarbij wel erg belangrijk is: houd rekening met andere weggebruikers. Geniet van het landschap, maar houd ook de weg in de gaten. Check voordat je weggaat het weerbericht nog even. Wordt het zonnig? Vergeet dan je zonnebril niet. En is het koud, waardoor er condens ontstaat? Rij dan pas verder wanneer het zicht weer goed is. Het zijn van die basisregels die we allemaal wel kennen en die juist daardoor ook wel eens even worden vergeten. Maar juist door ze wel toe te passen vergroot je de veiligheid en kun je voluit genieten van waar je voor naar Egmond bent gekomen: bloembollen, zee en historie!