Ook de Egmondse Nieuwjaarsduik valt onder de vele evenementen die worden afgeblazen wegens het loerende coronagevaar. Dat maakten organisatoren Tom Valkering en Hidde van der Pol donderdagochtend bekend.

De Egmondse Nieuwjaarsduik trekt jaarlijks naar schatting 6000 bezoekers naar Egmond aan Zee. Volgens de organisatoren zijn diverse alternatieven overwogen om de nieuwjaarsduik van 2021 in de huidige situatie veilig te organiseren. “Gezien het grote aantal duikers en bezoekers van vorig jaar vinden wij dit voor komende editie onverantwoord. Ons streven is altijd geweest om zoveel mogelijk mensen een gezellige dag mogelijk te maken in Egmond. Een afgeslankte vorm, waardoor wij mensen moeten ontmoedigen om naar Egmond te komen op Nieuwjaarsdag, is voor ons geen optie. Daarom hebben we besloten dat wij de Egmondse Nieuwjaarsduik van 2021 niet zullen organiseren.”

De organisatoren adviseren na overleg met de Reddingsbrigade Egmond dringend om niet zelf een duik te nemen op 1 januari. “Onderkoeling en stroming zijn niet te onderschatten risico’s! Het strand en de zee zijn groot en er zullen geen toezichthouders en hulpdiensten aanwezig zijn”.