Geef je eigen draai aan je producten met deze tips!

Droom jij ervan om je eigen producten te produceren en te verkopen? Of doe je dit al maar wil je er een persoonlijke draai aan geven? In deze blog lees je alles over het personaliseren van jouw eigen product. Op deze manier wordt jouw product een bekend product in Eemsbode en omstreken.

 

Waarom zou je personaliseren?

Je eigen producten verkopen is natuurlijk super tof. Maar kijk eens om je heen, er zijn zoveel mensen en bedrijven die hetzelfde product waarschijnlijk ook verkopen. Je moet jezelf onderscheiden wil je een hoge omzet draaien. Daarom is het belangrijk om op elk detail te letten. Het personaliseren van je product helpt hier ook zeker bij, op deze manier krijgen mensen affectie met jou en je bedrijf. Zo kopen ze niet alleen sneller je product maar is de kans op retentie ook een stuk groter.

 

Begin bij de verpakking

Een doordacht verpakkingsontwerp kan helpen om een sterk merk en een trouwe klantenkring op te bouwen. Vaak begint affectie met een product al vanaf minuut één. Daarom is het belangrijk dat de verpakking van je product uitblinkt. Zorg dat je klant direct een ‘wow-effect’ heeft. Zo kun je bijvoorbeeld de verpakking ontwerpen en kun je stickers drukken met je eigen logo erop. Bepaal het formaat en bedenk welke afwerking ze moeten hebben. Glans of mat kan ook een wezenlijk verschil zijn voor de eerste indruk.

 

Laat het ontwerp van je product aansluiten bij je merkidentiteit

Dit lijkt misschien voor de handliggend, maar het is toch het vermelden waard.

Als je een productverpakking wilt maken die bij zal dragen aan een werkelijk adembenemend geweldige unboxing-ervaring, moet je verpakking je merk als geheel weerspiegelen.

 

Gepersonaliseerde productverpakkingen helpen je om ook te onderscheiden van je concurrenten. Als jij de enige bent die goed op je verpakking let, kun je zorgen voor een bijzondere gebruikerservaring. Maar u hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Als u geen groot budget heeft voor productverpakkingen, kunt u klein beginnen met e-commerce verpakkingen. Print bedankkaartjes van het merk en laat je logo op etiketten op rol printen en je bent klaar.

 

Budget en uitgaven

Een goed pakket ontwerp houdt ook rekening met budgettaire beperkingen.

Wees realistisch over hoeveel geld u daadwerkelijk kunt uitgeven aan productverpakkingen. Zelfs als een verpakkingsontwerper de mooiste bedrukte doos voor uw product maakt, betekent het niet dat u er veel te veel voor moet betalen.

 

Belangrijk is om zelf weloverwogen keuzes te maken. Zet voor jezelf op een rijtje hoeveel je te besteden hebt en aan welke kwaliteit je product moet voldoen. Neem in ieder geval de kosten voor je verpakking mee in de kostprijs van je product. Twijfel je nog steeds? Vraag advies aan experts!