De vele voordelen van een verlichte badkamerspiegel

De spiegel is een onmisbaar badkameraccessoire. Het is zeer ongebruikelijk om zo’n ​​ruimte zonder spiegel te vinden, dus het is belangrijk dat je bij het ontwerpen van je badkamer de juiste kiest. Mensen kunnen behoorlijk ijdel zijn, je zult vaak zien dat mensen uren en uren voor een spiegel doorbrengen om ervoor te zorgen dat ze er op hun best uitzien. De spiegel speelt een grote rol in het dagelijks leven, dus het is belangrijk dat je er een kiest waar je blij mee bent. Vanwege de onderstaande voordelen is het een aanrader om te kiezen voor een spiegel met verlichting.

 

Veel opties

Wanneer je op zoek bent naar een verlichte spiegel, zul je merken dat deze in vele vormen, maten en uitvoeringen verkrijgbaar is. De nieuwere zijn slanker gemaakt om extra functies mogelijk te maken. Ruimte wordt een punt van zorg in standaard moderne huizen en vooral badkamers zijn veel compacter dan vroeger en daarom is een verlichte spiegel perfect. Het zal helpen om de illusie van ruimte te creëren en is een briljante badkamerinrichting.

 

Anti-condens

De meeste verlichte spiegels hebben een anti-condensfunctie ingebouwd in de spiegel, die een snelle demystificatie mogelijk maakt. Dit betekent dat wanneer je in de spiegel komt kijken, deze te allen tijde mistvrij is. Hierdoor kun je ook direct na het douchen gebruik maken van de spiegel als je jezelf klaar wilt maken voor de rest van de dag door bijvoorbeeld je haar te doen en tanden te poetsen. Dit is bovendien handig voor mannen die na een douchebeurt hun baard willen scheren.

 

LED

De meeste verlichte badkamerspiegels zullen LED verlichting gebruiken om een ​​schoon en helder beeld te vormen. LED lampen staan ​​bekend als zeer energiezuinig omdat ze meer licht produceren met veel minder warmte. LED’s zijn erg helder, dus je zult niet moeite hebben om jezelf te zien wanneer je het gebruikt om je make-up aan te brengen of om te scheren. Het licht vormt een mooi middelpunt in de badkamer en past in elke stijl, terwijl het dus ook nog energiezuinig is.

 

Extra opbergruimte

Behalve dat het een standaard spiegel is, kun je ook verlichte spiegels kopen in de vorm van een kast. Deze verlichte spiegelkasten zijn er in verschillende uitvoeringen, ideaal voor als je een badkamer met weinig ruimte hebt. Over het algemeen zul je niet veel extra opbergruimte hebben in zo’n kastje met een verlichte spiegel, al kun je hierin bijvoorbeeld wel je reserve-tandenborstel en extra tandpasta’s en shampooflesjes bewaren. Je mooie damesschoenen passen er normaliter helaas niet in.

 

Kwaliteit

Het glas dat wordt gebruikt bij het maken van verlichte spiegels is heel anders dan gewoon of traditioneel glas. Verlichte spiegels hebben de neiging om hoogwaardige vergroting glaspanelen te gebruiken die de kwaliteit van je reflectie helpen verbeteren. De sterkte van de vergroting kan variëren, dus kies er een die bij je past. Natuurlijk moet het ook goed passen bij de rest van de badkamer, het ontwerp van de spiegel speelt hierbij een grote rol.