(H)eerlijke taarten van Ramona

??Cake to remember
?Bio/Fairtrade/Local/Sustainable
??‍?Homebaked with love
?PB to order your delicious Soulcake

 

(H)eerlijke taarten voor een echt verwen moment! Met veel Soul en passie gemaakt. Soul lekker!
 

Over Ramona

Ramona was werkzaam in de reisbranche en verraste regelmatig haar collega’s met haar eigen baksels. Als kind hielp ze al haar moeder met het maken van appeltaart en wilde ze altijd het beslag proeven. Toen ze op zichzelf ging wonen, begon ze ook zelf taarten te bakken en haar collega’s waren er dol op. Door corona kwam de reisbranche stil te liggen en voelde Ramona zich niet meer op haar plek op het werk. Toen het reisbureau overgenomen werd en alles opeens voor haar het te commercieel werd, besloot ze te stoppen en te gaan nadenken over haar volgende stap.

De Start van Soul Cake 

Ik besloot om iets met mijn passie voor bakken te doen en zo begon ik begon Soulcake, een duurzaam bakbedrijf dat biologische en fairtrade ingrediënten gebruikt.

Ik haal mijn meel bij korenmolen ’t Roode Hert in Alkmaar en eieren bij de zorgboerderij in Egmond aan den Hoef.

Soulcake Egmond aan de Hoef - Taarten op bestelling

In eigen keuken

Ramona bakt haar taarten in haar eigen keuken en hoewel ze er geen groot salaris mee verdient, geeft het haar wel rust en vrijheid om ook tijd door te brengen met haar twee jongens van vijf en acht jaar oud.

Promotie van de bakkerij

Om haar bakkerij te promoten en gevonden te worden, is ze lid van thuisbakkerspunt.nl, een platform voor thuisbakkers. Door haar lidmaatschap draagt ze ook bij aan Bake for Life, een stichting die kansarme mensen in Oeganda opleidt tot bakker.

Happy met Soul Cake

Een jaar later is Ramona nog steeds blij met haar beslissing om Soulcake te starten. Ze geniet ervan om voor zichzelf te werken en steeds nieuwe creaties te bedenken, zoals haar laatste Bosbessen citroen cheesecake.

Ze gebruikt geen fondant of kleurstoffen, maar versiert haar taarten met fruit, bloemen of door ze in laagjes te maken.

Ramona maakt haar taarten altijd net even anders en met net iets meer pit, waardoor ze mensen verrast en inspireert.

soulcake_keeps_the_soul_alive

Daar zit muziek in

Ramona verrast haar klanten ook met muziek. Ze houdt erg van soulmuziek en brengt die liefde in haar taarten over door er veel ziel en liefde in te stoppen. Haar zoontje vraagt haar vaak wat haar ziel is en Ramona legt uit dat het je eigenheid is, wie je zelf bent.

Ze vindt het moeilijk om het aan een kind uit te leggen, maar wanneer je een taart van haar krijgt, krijg je er ook een volledige portie Ramona bij. Een vriendin van haar noemde het zelfs “soul lekker”. Bovendien ontvangen klanten bij hun taart ook de Soulcake-afspeellijst op Spotify.

soulcakes
soulcakes

Mobiele telefoon

06 16505497

 

E-mailadres

[email protected]

 

Servicegebied

 

Bakkum · Alkmaar · Heiloo · Egmond aan Zee · Bergen aan Zee · Egmond-Binnen · Limmen · Castricum · Heerhugowaard · Egmond aan den Hoef

 

Bezoek mijn website:

soulcake.online

of Facebook

facebook.com/soulcake.online/