Op deze manier creëer je meer financiële ruimte 

Is verhuizen naar een grotere woning buiten Egmond geen optie voor je? Logisch, Egmond is te leuk om weg te gaan! Breid je huidige woning uit, door je hypotheek te verhogen. Het verhogen van je hypotheek geeft je meer financiële ruimte om een aanbouw te kunnen financieren. Bereken met welk bedrag jij je hypotheek kan verhogen via een online tool, om op basis daarvan plannen te maken voor de uitbreiding van je woning. Op basis van een aantal gegevens die je vooraf invoert, bepaalt de tool hoe groot je budget is. Met name voor mensen die hun woning enkele jaren geleden kochten, zullen er mogelijkheden zijn. De waarde van de woning is zeer waarschijnlijk fors toegenomen sinds het moment van kopen. 

Waarde toevoegen met een aanbouw 
Door voor een aanbouw aan je huidige woning te kiezen, voeg je waarde toe aan het huis. Het maakt dat het verhogen van de hypotheek (gedeeltelijk) gecompenseerd wordt door een toename in de woningwaarde, los van de waardestijging door de ontwikkelingen op de woningmarkt de laatste jaren. Het risico wat een hypotheekverstrekker loopt door je extra financiële ruimte te bieden is hierdoor beperkt, wat het toekennen van een verhoogde hypotheek mogelijk maakt. 

Voorwaarden creëren financiële ruimte voor verbouwing 
Aan het creëren van meer financiële ruimte voor een aan- of verbouw van je woning kleven een aantal voorwaarden. Zo moet er altijd overwaarde op de woning zitten, of moet de woning meer waard worden door de aanpassing. Het creëren van financiële ruimte voor een nieuw toilet zal bijvoorbeeld niet altijd mogelijk zijn, daar een nieuw toilet niet per definitie voor een waardestijging van de woning zorgt. In iedere situatie geldt dat de verhoogde hypotheek niet hoger mag liggen dan de waarde van de woning. 

Naast de al genoemde voorwaarden voor het creëren van meer financiële ruimte om een aan- of verbouw te kunnen financieren, kijkt een hypotheekverstrekker naar je inkomen. Het inkomen moet hoog genoeg zijn om de maandlasten die een verhoogde hypotheek met zich meebrengt te kunnen dragen. 

Laat je adviseren door een hypotheekadviseur
Laat je adviseren door een online hypotheekadviseur, wanneer je meer wilt weten over de verschillende opties om je hypotheek te verhogen. Onderscheid wordt onder meer gemaakt tussen het afsluiten van een tweede hypotheek en het verhogen van de hypotheek door deze over te sluiten. Wat zijn de verschillen tussen beide opties en wat betekent dit voor je maandlasten?