Aan de slag met het afwerken van een nieuwbouwwoning in Egmond 

Krijg je binnenkort de sleutels van je nieuwbouwwoning in Egmond, of de omgeving hiervan? Bij het afwerken van een nieuwbouwhuis komt veel kijken. Wanden moeten worden afgewerkt, er moet een vloer worden gelegd en mogelijk moeten ook de badkamer en keuken nog geplaatst worden. Welke klussen voer je uit, wat besteed je uit aan een professional? In dit artikel lees je meer over de verschillende factoren om rekening mee te houden bij het afwerken van een nieuwe woning. Kies je bijvoorbeeld voor stucwerk, of ga je voor renovlies kopen?

Voordelen van het afwerken van wanden met behang 
Het is om verschillende redenen interessant om de wanden binnen je nieuwbouwwoning af te werken met behang. Wanneer je online naar meer informatie over glasvezelbehang of bijvoorbeeld renovlies zoekt, vind je al snel de voordelen van deze materialen. Van de wanden in een nieuwbouwwoning is bekend dat deze in de periode na de oplevering van het huis zullen werken. Het is onder meer het gevolg van vocht wat uit de woning trekt. Als gevolg van het werken van de woning ontstaan er kleine scheurtjes. In stucwerk zullen deze scheurtjes al snel zichtbaar zijn; bij behang is die kans kleiner. Renovlies- en glasvezelbehang zijn enigszins elastisch, waardoor het materiaal minder snel scheurt dan het gevoelige gips wat bij stucwerk op wanden aangebracht wordt.

Behang laten aanbrengen door een specialist 
Bij de keuze voor behang is het sterk aan te raden om dit op de wanden in huis aan te laten brengen door een specialist. Het minimaliseert onder meer het risico op kieren tussen de verschillende stroken behang. Het risico op deze kieren is veel groter, wanneer je het behang zelf aanbrengt. Om de kieren te kunnen herstellen zal het behang opnieuw moeten worden aangebracht.

Zoek naar een vloer die te combineren is met vloerverwarming 
Niet alleen bij het afwerken van wanden heb je de keuze uit verschillende mogelijkheden; het geldt ook voor de afwerking van vloeren. Voorheen werd vaak gekozen voor een duurzame houten vloer. Nadeel van hout is dat het materiaal warmte slecht geleidt. Dit betekent dat het je onnodig veel energie kost om ruimtes in huis te verwarmen in de wintermaanden. Een goed alternatief voor een houten vloer is een vloer van pvc met een houtlook. Een dergelijke vloer geeft de ruimte een warme uitstraling en geleidt de warmte beter dan hout.