Maandag 28 februari en dinsdag 1 maart zijn 4 tulpenharten geplant verspreid over de gemeente. Burgemeester Lars Voskuil kondigde de bloemenharten aan in zijn nieuwjaarsboodschap begin januari namens het college van Bergen.

“Toen zaten we nog midden in de coronatijd en wisten we niet hoe lang het nog zou duren. We wilden toen graag de inwoners een ‘echt’ hart onder de riem steken. Inmiddels zijn de coronamaatregelen versoepeld en gaat het de goede kant op, maar nu zijn er zorgen over de oorlog in Oekraïne. Deze brengt heel veel roering, vooral voor de mensen daar. Ook hier maken mensen zich grote zorgen maken, omdat ze een band hebben met mensen in de Oekraïne of omdat het, bij met name de oudere generatie, herinneringen oproept aan bijvoorbeeld de Tweede Wereldoorlog. Deze harten zijn daarom ook bedoeld om de mensen in de Oekraïne een hart onder de riem te steken als ook de inwoners van de mooie gemeente Bergen die een gevoel hebben van onrust en angst en zich betrokken voelen bij wat daar gebeurt.”

De locaties zijn aangedragen door inwoners. Een aantal hielp ook bij het planten. Ook leerlingen van het voortgezet onderwijs De Spinaker assisteerden de burgemeester en wethouders. Er is een tulpenhart aangeplant bij het Witte Kerkje in Groet, bij de Hervormde Kerk in Schoorl, bij het Oranjeplantsoen in Bergen en langs de Egmonderstraatweg in Egmond aan den Hoef.