Wonen in Egmond

Als jij uit Egmond komt, weet jij als geen ander hoe het is om in Egmond te wonen. De prachtige kust, uitgestrekte duinen en de zachte zandstranden voelen echt als thuis. Daarnaast hangt er een gezellige dorpse sfeer. Ons pittoreske dorp is daarom erg populair onder liefhebbers van de zee en het buitenleven. Het is daarom geen verrassing dat Egmond een populaire plek is om te wonen. Als je hier woont, geniet je van de lange strandwandelingen, mooie natuur en lekkere eetgelegenheden. Lees meer over wonen in Egmond.

 

Wat maakt wonen in Egmond zo bijzonder

Ben jij op zoek naar een huis in Egmond? Dan wil je vast weten wat wonen in Egmond zo bijzonder maakt. Veel mensen omschrijven Egmond als een heerlijke combinatie tussen natuur, gemeenschap en karakter. Ze voelen vrijheid door de nabijheid van de duinen en de zee. Maar het is niet alleen de omgeving dat Egmond zo bijzonder maakt. Het is ook de warmte en verbondenheid met de gemeenschap. De nauwe banden tussen bewoners en de leuke evenementen versterken het gevoel van een dorpsfamilie. Als je al in Egmond woont kun je dit waarschijnlijk beamen.

 

Woningmarkt in Egmond

De woningmarkt in Egmond aan Zee is erg dynamisch. De gemiddelde vraagprijs van een huis was vorig kwartaal € 445.400, en bedraagt nu € 441.364. Bij de gemiddelde vraagprijs van dit moment hoort een vierkantemeterprijs van € 5.524. Dit zorgt ervoor een gemiddelde WOZ-waarde van € 443.291. De vraag naar huizen kan hoog zijn, zowel vanuit lokale bewoners als vanuit mensen die de rustige kustsfeer opzoeken. Wat de woningmarkt het volgende kwartaal gaat doen, kunnen we helaas niet met zekerheid zeggen. Het is altijd afwachten wat de prijzen gaan doen en hoe de vraag/aanbod verhouding hierop reageert.

 

Nieuwbouwprojecten in Egmond

Er zijn een aantal nieuwbouwprojecten van start gegaan in Egmond en de omgeving van Egmond. Bekijk bijvoorbeeld het nieuwbouwproject in Egmond-Binnen. In Egmond aan den Hoef zal naar verwachting rond eind 2023 de verkoop van de woningen in Overduin starten. Er zal een woonwijk van ongeveer 162 nieuwbouwwoningen gebouwd gaan worden.

Het aankoopproces van een nieuwbouwhuis gaat anders dan bij een bestaande woning. Sommige kopers van zo’n nieuwbouwwoning ervaren dit als spannend. Hier vind je een stappenplan voor het kopen van een nieuwbouwwoning.

 

Heb je al een nieuwbouwhuis gekocht en krijg je binnenkort de sleutels? Wat spannend! Dan kan je binnenkort gaan verhuizen. In veel gevallen moet je nog wel een aantal punten afwerken in je nieuwbouwwoning. Denk aan het afwerken van wanden, het leggen van een vloer en misschien wel de laatste puntjes op de i in de badkamer en keuken. Daarna kun je genieten van het woonplezier in Egmond.