Welke vloercoating is ideaal voor je woning of bedrijf?

 

Het is op dit ogenblik een regelrechte trend om in huis betonlook te hebben. Dit hangt allemaal samen met de populariteit van de industriële stijl. Een duurzame vloer met een mooie coating is namelijk de ideale basis om je huis helemaal te restylen in industriële sferen. Zo kun je met een vloercoating een prachtig resultaat bereiken als je dit op een professionele manier aanbrengt. Voor de gemiddelde doe het zelver is het zeker haalbaar om een mooie coating op een bestaande vlakke vloer aan te leggen. Maar hoe doe je dat?

 

Voordelig

De vloercoating is eigenlijk een betaalbaar alternatief voor de gietvloer. Het voordeel van de vloercoating is dat je er zelf mee aan de slag kunt gaan, zonder een specialist in te huren. Je betaalt dus niet alleen minder dan voor een gietvloer maar je hoeft ook geen arbeidsloon van een expert te betalen. Zo sla je twee vliegen in één klap.

 

Voorbereiding

Heb je een nieuwbouwhuis dan zal de vloer meestal prachtig strak worden opgeleverd. Toch moet je er goed voor oppassen dat er geen bouwmateriaal of stof op de vloer is achtergebleven. Het is als voorbereiding namelijk noodzakelijk dat je een perfect vlakke vloer als ondergrond hebt. In een al bewoond huis is het ook zaak dat er geen oneffenheden op de ondervloer zitten. Haal je die niet weg dan zullen deze onrechtmatigheden in het eindresultaat te zien zijn. Maak de vloer ook vetvrij en zorg dat de ruimte waarin je werkt tussen de 15 en 25 graden celsius is. Daarnaast mag de luchtvochtigheid in de kamer niet hoger dan 85 procent zijn en moet de vloer kurkdroog zijn. De ondervloer moet namelijk minder dan 2,5% vocht bevatten. Begin je dus aan zelf aan deze mooie klus dan is het handig om het lijstje met voorwaarden voor jezelf op een rijtje te hebben, zodat het niet mis kan gaan.

 

Beton vloercoating

Hoewel een beton vloercoating een heel goede duurzame bedekking van de vloer in huis is, zie je deze stijl vaker bij een bedrijfsmatige toepassing. Het voordeel van deze coating is dat het niet alleen oersterk en slijtvast is, maar bovendien een fraaie uitstraling heeft. Wil je een normale betonvloer extra karakter en duurzaamheid geven dan is een beton vloercoating de ideale oplossing. Ben je wel eens in een werkplaats of showroom van een garage geweest dan zul je de toepassing vast wel herkennen. Door dit materiaal aan te brengen wordt de vloer sterk, slijtvast en ondoordringbaar voor vuil, vocht en chemicaliën. Binnen de kortste keren wordt de vloer verschrikkelijk hard en overbrugt zelfs eventuele scheuren in het beton.

 

Veiligheid

Het is ook mogelijk om een coating met antislip aan te brengen. Dit heeft een korrelige structuur zodat de vloer niet te glad is. Zo loop je altijd veilig door je huis of bedrijf. Ben je op zoek naar een bepaalde kleur, dan is het geruststellend om te weten dat een beton vloer coating in verschillende kleuren leverbaar is. Zo is een betonvloer met epoxy coating zelfs in vele duizenden kleuren verkrijgbaar. Ook voor bedrijven die een huisstijl in een bepaalde kleur hebben een uitkomst om het interieur net wat extra’s te geven.