De groenvoorziening, wat doe je daar eigenlijk?

Dit doe je zoal in de groenvoorziening

Ben je benieuwd wat je zoal in de groenvoorziening doet? Er zijn diverse vacatures in de groenvoorziening, waardoor je misschien wel bent gaan nadenken over of groen werk iets voor jou is. Als groenvoorziener ben je vooral bezig met het onderhouden van het groen in de openbare ruimte. Je kunt hierbij denken aan parken, maar ook aan het groen dat zich in woonwijken bevindt. Dit onderhoud wordt op diverse manieren en met verschillende materialen verricht. Je bent hierbij vaak bezig met een team wat door een voorman wordt aangestuurd. De klus klaren jullie vervolgens gezamenlijk. Veel mensen kiezen voor werken in de groenvoorziening omdat ze lekker de hele dag buiten kunnen werken en dus volop frisse lucht binnenkrijgen. In dit artikel vertellen we je wat je precieze werkzaamheden in de groenvoorziening zijn en waar je zoal aan de slag kunt. Lees snel verder en ontdek meer over werken in de groenvoorziening.

Dit doe je in de groenvoorziening

Wanneer je in de groenvoorziening werkt, houd je je bezig met diverse dingen. Denk bijvoorbeeld aan werken met de bladblazer of de bosmaaier, snoeien met de heggeschaar, schoffelen en harken, onkruid bestrijden, kanten steken en diverse vragen van omwonenden beantwoorden. Je hebt dus een breed takenpakket, maar het is wel een groot voordeel dat je zo veelzijdig bezig kunt zijn. Zo verveelt werken in de groenvoorziening nooit.

Waar kun je aan de slag?

Als medewerker in de groenvoorziening kun je op diverse plekken aan de slag. Allereerst is het aan te raden om te solliciteren op vacatures bij jou in de omgeving, evenals grondwerker vacatures te bekijken. Het maakt doorgaans niet uit of je over weinig of veel ervaring in de groenvoorziening beschikt, omdat diverse organisaties graag samen met jou kijken naar de best passende baan. In de groenvoorziening werk je vaak voor de gemeente, maar je kunt ook bij diverse opdrachtgevers werken. Ook daarin is er een veelzijdig aanbod, waardoor je iedere keer weer voor een nieuwe uitdaging komt te staan.

Kies jij ook voor werken in de groenvoorziening? Bekijk dan eens welke vacatures er zoal openstaan en surf eens op internet naar websites van organisaties die hier actief in is. Zo kun je zien welke organisatie jou aanspreekt en meteen kijken of hier een vacature is of een open sollicitatie sturen. Wij wensen je veel succes toe!