Wat is van belang bij de keuze van een goede cilindersloten?

Je wilt je huis zo goed mogelijk beveiligen om inbrekers buiten de deur te houden. Cilindersloten vormen de basis van een goed beveiligde deur. Bij de keuze voor een cilinderslot zijn er verschillende opties waar je uit kan kiezen. In dit artikel vertellen wij je wat van belang is bij de keuze voor een cilinderslot. 

Wat is een cilinderslot?

Wanneer je thuis komt, steek je vaak zonder na te denken de sleutel in het sleutelgat. Zodra je draait, opent de deur. Maar hoe werkt dit mechanisme nou eigenlijk? Via een cilinder. De meeste sleutels zijn snij sleutels, voorzien van 5 of 6 insnijdingen die precies in het slot passen. Wanneer de diepte van de insnijdingen op de sleutel overeenkomt met de lengte van in de cilinder, ontstaat er een breuklijn in het slot waardoor je deze kan draaien. Deur-cilindersloten.nl is specialist op het gebied van cilindersloten en heeft een groot aantal opties om uit te kiezen. 

SKG-certificering 

Wanneer je besluit een cilinderslot aan te schaffen, is het van belang om een goede te kopen. Deze is te herkennen aan de 2- of 3-sterren certificatie. Dit houdt in dat de sleutel die in het slot gaat, niet zomaar is na te maken, wat de veiligheid van je slot bevordert. Deze sleutels kunnen alleen op vertoon van een certificaat na gemaakt worden. Hierdoor kan je je sleutels zonder twijfel geven aan mensen, aangezien zij hem niet kunnen namaken zonder het bijbehorende certificaat te laten zien. 
 

Uitvoering

Er zijn verschillende uitvoeringen van een cilinderslot. Zo bestaat er de halve cilinder, deze wordt gebruikt bij deuren die maar vanaf één kant afgesloten moeten worden, zoals een schuurdeur. Ook zijn er sloten met dubbele cilinder, gebruikt voor deuren die van twee kanten op slot gedraaid kunnen worden. 

Elektronische cilinder

Naast fysieke cilindersloten, bestaan er ook digitale. Denk hierbij aan deuren die middel een pasje, tag of telefoon geopend kunnen worden. Deze deuren kom je vaak tegen in bedrijven of hotels. Wanneer je al in het bezit bent van een fysiek cilinderslot, kan je deze laten digitaliseren door een specialist. Deze plaatst er een digitale knopcilinder op, voorzien van sensoren, bluetooth en batterijen. Zodra jij je pasje, tag of telefoon ervoor houdt, leest deze knop dat en verschaft je op die manier toegang. Bij de aanschaf van een cilinderslot is het van belang om te kijken of je een normale of een digitale variant wilt.