Uit eten in Egmond aan zee? 

Op de allermooiste locatie van Egmond aan Zee vindt u Restaurant Van Speijk. Geniet van het uitzicht en van onze heerlijke gerechten. Een zalige cappuccino, een stevige lunch of een fantastisch diner. In 2015 is Van Speijk gekozen als beste terras van Nederland en zijn wij in 2016, 2017 en 2018  te vinden in de “koffie top 100” de beste koffie speciaal zaken van Nederland.

Geniet van een adembenemend uitzicht op de Noordzee. Zomers op het terras en in de winter behaaglijk bij de open haard. De bediening is spontaan, vriendelijk en erg gastvrij. Ze hebben een uitgebreide kaart met voor ieder wat wils: vlees, vis en vega. Echt een genot.

Uit eten op het mooiste plekje van Egmond aan Zee.

Verrassende menukaart met smaakvolle streekgerechten.

Culinair genieten in een trendy ambiance met uitzicht op zee.

Culinair genieten met uitzicht op zee

Zand, zee en zon, bij restaurant Van Speijk in Egmond aan zee zijn alle ingrediënten aanwezig om te genieten van een mooi diner of een heerlijke lunch. In onze prachtige serre en vanuit ons restaurant heeft u een geweldig uitzicht op de duinen en op de Noordzee. Vanaf ons terras, wat op de zonnige zuidwest kant ligt ontgaat u niets van wat er allemaal op het strand te beleven is.

Met de allure van het ‘vissersdorp’ Egmond spelen wij natuurlijk in op de behoefte naar goede vis gerechten. Wij werken met prachtige verse producten die dagelijks bij ons geleverd worden direct van de visafslag. Met een wisselende kaart die met de seizoenen meegaat houden wij rekening met de viswijzer. Hierdoor zullen wij nooit beschermde of bedreigde vissoorten verkopen. Het bezoeken van zo’n website is zeker de moeite waard.

Met de slagersachtergrond van de eigenaar willen wij u ook de mooiste stukken vlees aanbieden. Naast een vast assortiment dat op de menukaart staat hebben wij vaak ook specials die wij daar buiten om nog verkopen. Bereid op de Green Egg. Dat doen wij vaak alleen met stukken die daar beter tot zijn recht komen.

Middelpunt van Egmond aan zee

Het hele jaar door is er van alles te doen. Wat dacht u van de Nieuwjaarsduik op 1 januari of het weekend van “de halve marathon”. Half januari de wandelmarathon en vanuit daar kruipen we weer langzaam naar de eerste terrasdagen. Tijdens de wintermaanden, van november tot maart, kunt u gratis parkeren vergeet dan ook niet langs te komen tijdens het spectaculaire Fjoertoer weekend eind november. En in de zomer is Egmond prima te bereiken met het openbaar vervoer en natuurlijk op de fiets, want voor de fiets liefhebber is het hier een paradijs. Het strand, de duinen en het landschap van de gemeente Bergen bied een prachtige mogelijkheid om dit per fiets te verkennen.

Een stukje geschiedenis

In 2008 hebben wij het toenmalige “Lido” overgenomen en verbouwd tot een prima restaurant. In de opvolgende jaren is het gehele bedrijf verbouwd en vernieuwd, van de keuken tot de toiletten. Er is alles aan gedaan om Van Speijk een nieuw jasje te geven. De laatste verbouwingen hebben in februari 2016, maart 2017 en oktober 2020 plaatsgevonden. Met de aanbouw van een prachtige serre, een stijlvolle vervanging van het achterste gedeelte, een verplaatsing van onze bar en grondige vernieuwing van onze keuken en het meest recent nog een aanbouw op het terras dat wanneer het regent toch genoeg ruimte biedt om lekker overdekt buiten te zitten. Hebben ertoe geleid dat er in kwaliteit meer ingewonnen is. Van Speijk is nu gemoderniseerd en biedt extra ruimte en betere faciliteiten.

Restaurant Van Speijk

Westeinde 1

1931 AB Egmond aan Zee

T 072 507 17 03

E

Website: http://www.restaurantvanspeijk.nl