Manege-de-Hoef

Manege de Hoef
Herenweg 130 
1934 PC
Egmond aan den Hoef

Bellen: 072-5065840
Whatsapp: 06-82971968

[email protected]

Erkend paardensportcentrum

De Manege de Hoef is een erkend paardensportcentrum met meer dan vijftig jaar ervaring. De manege bezit 70 tot 80 paarden en pony’s. De manege ligt aan de Herenweg in Egmond aan den Hoef en biedt diverse mogelijkheden voor het berijden van de paarden en pony’s.

De paarden worden op de manege met de grootst mogelijke zorg verzorgd en de faciliteiten zijn gericht op het bieden van een comfortabele en plezierige omgeving voor zowel paarden als ruiters.

Al met al is de Manege de Hoef een uniek centrum voor paardensport, en biedt het een uitstekende gelegenheid om te genieten van de paardensport en alles wat daarbij komt kijken.

Paardrijlessen

Je kunt bij ons al vanaf 6 jaar beginnen met paardrijden. Er is geen maximum leeftijd om te beginnen, je bent tenslotte nooit te oud om te leren. Maar uiteraard dien je wel fit genoeg te zijn. Omdat wij paardenwelzijn hoog in het vaandel hebben staan hanteren wij een maximum gewicht van 100 kg. bij een normaal postuur. Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie of maak een afspraak voor proeflessen.

De manege is voorzien van twee binnenrijbanen, een buitenrijbaan, drie paddocks en ieder paard heeft zijn eigen stal. Manege de Hoef is in de jaren 60 begonnen met rondjes op het strand voor toeristen, door de jaren heen is de manege uitgegroeid tot een volwaardige sportaccommodatie.

De manege heeft veel trouwe klanten, sommige komen hier zelfs al meer dan 40 jaar. Als gevolg van de grote groei door de jaren zijn er meer ruiters opgeleid tot instructeur bij de KNHS. We zijn aangesloten bij KNHS, FNRS en Stichting veilig paardrijden. 

Manegepaarden

Je kunt bij ons terecht voor: 

  • Paardrijlessen 
  • Duinritten
  • Strandritten 
  • Ponykamp 
  • Wedstrijden 
  • Leasen 
  • Kinderfeestjes

Manegepaarden

In de stallen vind je diverse paarden en pony’s, een groot deel hiervan is van onze lease- en pensionklanten.

De paarden staan door elkaar in de paddocks en de stallen, wij kijken naar de beste leefomgeving voor het dier en maken daarin geen onderscheid tussen manegepaard of pension. 

Paardenwelzijn op de manege

Ieder paard op de manege heeft een eigen aangemeten tuig. Dit geldt voor zowel het bit als het zadel, deze worden minimaal eenmaal per jaar nagekeken door een professioneel bedrijf. We voeren dagelijks onbeperkt hooi en tweemaal daags krachtvoer. Ieder paard heeft een eigen dieet, de een heeft tenslotte iets meer nodig dan de ander. Overdag staan de manegepaarden en pony’s buiten in de paddocks, 

Accommodatie

De manege beschikt over twee binnenrijbanen, er mag in beide rijbanen gereden worden mits er geen les of wedstrijd is. We kondigen het op de whiteboards en op Facebook aan als beide rijbanen bezet zijn. Ook mag er uiteraard in de buitenrijbaan gereden worden, bij de entree zit een lichtschakelaar.

De paddocks zijn vrij om te gebruiken buiten de vaste tijden om. Je kunt deze reserveren via het schoolbord bij de zadelkamer. Ook hebben we een wasplaats, hiervoor kun je muntjes kopen in de kantine.

Medewerkers

Alle instructeurs op de manege zijn in bezit van een instructeursdiploma behaald bij de KNHS. Tijdens openingstijden is er altijd iemand aanwezig met een BHV-diploma. In de kantine hangt een AED en op het terrein hangen diverse brandblussers. Ook de meeste kantinemedewerkers zijn in bezit van een BHV-certificaat. Daarnaast houden wij op de manege een ongevallenregister bij en worden deze zaken regelmatig met alle medewerkers besproken zodat we in de toekomst nog veiliger kunnen handelen.

Duinritten met je eigen paard, een geleased paard of geleend paard

Er is niets leukers dan paardrijden door bossen, duinen en langs het strand. Bij Manege de Hoef beleef je dit plezier op steenworp afstand van de Kennemerduinen. Wij bieden heerlijke buitenritten door de bossen en over vlaktes aan, die elk weekend gepland staan. Strandritten zijn alleen beschikbaar buiten het hoogseizoen (vanaf september).

Tijdens vakanties en feestdagen zijn duin- en strandritten ook mogelijk. Bel gerust om teleurstellingen te voorkomen. Onze ervaren instructeur begeleidt de buitenritten en kent het duingebied goed. Wij verhuren geen paarden zonder instructeur en vragen om voldoende rijervaring, goede zit en beheersing van alle gangen. Een cap is verplicht en jongeren onder 14 jaar moeten ook een bodyprotector dragen tijdens buitenritten. In het najaar rijden we ook strandritten, die alleen voor zeer gevorderde ruiters zijn.

blank

Een paard leasen

Altijd al een eigen paard willen hebben, maar twijfel je nog? Wij bieden onze vaste klanten de mogelijkheid om een paard te leasen. Het paard blijft dan eigendom van de manege en wij zorgen voor o.a. de hoefsmid, doordeweeks buitenzetten en een schone stal. Met jouw leasepaard mag je bijna alles doen wat je ook met een eigen paard doet.

blank
blank
Duinritten met onze paarden en jou als berijder

Ponykamp

Iedere zomervakantie organiseren wij ponykamp. In de korte vakanties organiseren wij ook ponykamp dagen voor onze manegeruiters. Voor ponykamp moet je al redelijk goed kunnen rijden en zelf kunnen opzadelen.

Tijdens onze zomervakantie

Tijdens onze zomervakantie gaan we iedere dag paardrijden in de duinen, maar ook thuis doen we leuke activiteiten. Bijvoorbeeld spelletjes, dressuurwedstrijd, springlessen en meer! We passen het programma enigszins aan de weer condities aan. Op hele warme dagen gaan we ook lekker zwemmen en doen we waterspelletjes.

De lunch en het avondeten* wordt door de manege verzorgd. Het is de ideale manier om nieuwe vrienden en vriendinnen met dezelfde hobby als jij te leren kennen op de manege! We proberen ieder jaar weer een nieuwe gevarieerd programma te maken. Ook in tijden van Corona weten wij een leuk programma neer te zetten.

Tijdens ponykamp mag je de hele week op dezelfde pony rijden, alsof het je verzorgpony is. Op de manege hebben we poetsspulletjes, maar uiteraard mag je ook je eigen spullen meenemen. Wat is er nou leuker dan lekker tutten met je eigen pony? Je wordt ‘s morgens vroeg op de manege gebracht door je ouders, of je komt zelf op de fiets. Op de eerste dag krijg je een korte uitleg over het programma, daarna snel naar de stallen toe en klaarmaken voor de eerste activiteit! Je moet wel een beetje fit zijn want we hebben een lekker vol programma.

paarden-strandrit-egmond

Ervaren begeleiders

Uiteraard lopen er de hele dag ervaren begeleiders rond, je kunt bij ons altijd terecht voor hulp of vragen. We gaan natuurlijk uit van een zorgeloze week, maar zorg er voor de zekerheid voor dat de manege het juiste telefoonnummer heeft van je ouders. Er is geen minimum of maximum leeftijd voor ponykamp, als je goed genoeg rijdt en zelf kunt opzadelen kun je meedoen.

Onze ponykamp weken vinden plaats in de zomervakantie van regio Noord. Je mag zelf een paard of pony kiezen, zorg dus dat je er op tijd bij bent zodat jouw lieveling nog vrij is! Een week ponykamp duurt van maandag t/m vrijdag en is zonder slapen.

*Bij ponykampweek tot 20:00

Bezoekadres
Herenweg 130
1934 PC Egmond aan den Hoef

Bellen: 072-5065840
Whatsapp: 06-82971968
E: [email protected]
(Annuleren alleen telefonisch) 

Meer informatie:
Facebook.com/manegedehoef

We hebben op de manege geen pin! 

Rekeningnummer:
NL16INGB0005023847

Annuleringstermijn: 
Lessen: 4 uur 
Duinritten: 24 uur
Wedstrijden en activiteiten: 7 dagen
Strandrit: 7 dagen
(Annuleren alleen telefonisch)