Eentje om van te smullen!

Na het uitgeven van het kookboek uit de regio in Heemskerk, Beverwijk, Uitgeest en Castricum vond Sylvia Blok uit Heiloo dat haar eigen regio aan de beurt was. Vanaf het begin was het enthousiasme over deelname bij alle restaurants ontzettend groot. De moeilijkheidsgraad van de gerechten moet niet te hoog liggen. Voor het overige mogen de deelnemers zelf bepalen wat voor recept ze willen aanleveren. Stuk voor stuk zijn het recepten van de gerechten die je normaal gesproken in de betreffende horecazaken op het menu vindt. Met recht een kijkje in de keuken dus. Om de kosten van het boek te drukken zijn sponsoren gezocht en gevonden door vriendin Judith Pronk uit Egmond.

Sylvia: ‘het is naast het op een bescheiden wijze financiële ondersteuning en verlichting te bieden aan de horeca ook iets van saamhorigheid en positiviteit in deze tijd. Ik bedoel, uit eten gaan is uiteindelijk voor heel veel mensen belangrijk en het ontbreken daarvan in deze tijden een groot gemis. Dat je je nu even weer in je favoriete restaurant kunt wanen is echt wel heel leuk’.

Als de uiteindelijke opbrengst na de aftrek van de kosten bekend is wordt dat bedrag verdeeld onder de deelnemende restaurants.

Het kookboek uit de regio Heiloo, Egmond, Limmen en Bergen aan Zee is op tal van plekken te koop, maar ook te bestellen via de website van uw favoriete restaurant of via www.kookboekuitderegio.nl a € 14,95. Daar is verder onder mee een overzicht te vinden van alle deelnemende horecazaken en verkooppunten.