Iphone abonnement afsluiten: dit zijn de opties

Deze abonnementen kun je afsluiten voor je Iphone

Wil je een iphone se abonnement afsluiten of een telefoonabonnement voor een andere telefoon en twijfel je nog of je een abonnement wilt met telefoon of een sim only abonnement wilt afsluiten? In dit artikel vertellen wij je wat de verschillen zijn tussen een telefoon met abonnement en een sim only abonnement. Ook vertellen we je wat meer over de voor- en nadelen hiervan. Lees snel verder voor meer informatie.

Abonnement met telefoon

Wil je een abonnement met telefoon afsluiten, dan zal je via de provider een telefoon krijgen. Deze kun je tijdens de abonnementsperiode afbetalen. Hierbij kun je ervoor kiezen eenmalig een bedrag te betalen of voor het aflossen van een vast bedrag per maand. Wanneer je kiest voor een abonnement met telefoon, zal je vaak wel hogere maandlasten hebben dan wanneer je kiest voor een sim only abonnement. Bij een abonnement ga je een contract van een of twee jaar. Gedurende dit abonnement kun je het aantal belminuten/mb’s wel verhogen, maar kun je ze niet verlagen. Tegenwoordig wordt dit abonnement door de overheid als lening gezien, omdat je uiteindelijk meer betaalt voor de telefoon dan deze in de winkel kost. Het voordeel van een abonnement met telefoon is wel dat je meteen de nieuwste telefoon hebt.

Sim Only abonnement

Als je een sim only abonnement afsluit, zal je van de provider enkel een simkaart krijgen. Je koopt hierbij zelf een simlockvrije telefoon. Dit zijn telefoons die simkaarten van iedere provider accepteren. Je kunt bij sim only je huidige telefoon gebruiken of online of in de winkel een nieuwe telefoon kopen. Zo kun je ook kiezen voor een iphone x refurbished, waardoor je nog goedkoper uit bent, omdat deze telefoon al gebruikt is en vaak nog in goede staat verkeerd. Bij een sim only abonnement betaal je je telefoon in een keer en ben je niet bezig deze af te betalen tijdens de abonnementsperiode. Een sim only abonnement heeft de volgende voordelen:
– vele malen goedkoper: een abonnement waarbij je zelf een telefoon aanschaft is vele malen goedkoper dan een abonnement inclusief telefoon. Dit verschil kan wel meer dan 100 euro per jaar zijn.
– Bundels zijn aan te passen: als je een sim only abonnement kiest, zal je niet een a twee jaar vast komen te zitten aan dezelfde bundel. Met een sim only abonnement kun je iedere maand jouw aantal belminuten en mb’s aanpassen. Heb je een abonnement met telefoon, dan is het doorgaans alleen mogelijk om de bundel te verhogen.

Weet jij al wat voor abonnement je gaat kiezen?