Fotografie door Anne-Marie Kok – Anco Scholte ter Horst (CEO Freedom) en Twan (Manager Commercie Freedom)

 

Freedom bemachtigt plekje in top 10 internetproviders met ‘meekijkvrije’ internettoegang

 

Freedom Internet bestaat drie jaar. Steeds meer mensen kennen deze nieuwe aanbieder van internet, televisie en telefonie. In rap tempo verovert de provider voor privacy bewuste mensen een plekje in diverse top-10-lijstjes. Vorig jaar werden ze eerste in de test van de ‘Beste alles-in-1 provider’ van de Consumentenbond. Wat maakt Freedom anders?

 

Jouw data, jouw keuze

Het internet bracht miljoenen mensen plezier en gemak, maar ook een nieuwe online-economie met ‘gratis’ diensten, in ruil voor data. Deze dataruil is in feite dataroof. Internetgebruikers hebben niks te kiezen. Freedom vindt dat het anders moet en levert daarom ‘meekijkvrije’ internettoegang. De provider kijkt niet mee in e-mail of internetverkeer en verkoopt geen data aan derde partijen om het gedrag van gebruikers in kaart te brengen voor profilering, marketing of advertising.

 

“We zien internet als een primaire levensbehoefte. Dat betekent dat internet voor iedereen veilig en toegankelijk moet zijn. Helaas is het dat nog lang niet. Onze gegevens worden dagelijks verkocht. Advertenties worden aan ons opgedrongen. Onze kinderen krijgen een Google-account voordat ze kunnen schrijven. Daar vinden wij wat van en daarom maken wij ons hard voor een beter internet.” legt Twan Welboren (Manager Commercie) uit.

 

Internet, tv & bellen

Freedom levert naast een internetverbinding ook televisie en telefonie. Bij je abonnement krijg je vijf mailboxen, twaalf aliassen en beveiligingssoftware. Daarnaast ontvang je één .NL domeinnaam. “Wisselen van provider is lastig, omdat dan ook je e-mailadres verandert. Dit kan je voorkomen door een provider onafhankelijk e-mailadres te kiezen of je eigen domein te gebruiken. Bovendien kun je bij Freedom altijd je @freedom e-mailadres meenemen als je naar een andere provider wilt overstappen, omdat je deze dienst ook los kunt afnemen.” aldus Twan.

 

Freedom levert nu ook bij jou internet via glasvezel. Word lid! Ga naar www.freedom.nl en doe de postcodecheck.