blankAutoverzekering Noord-Holland bijna 160 euro goedkoper

Inwoners van Noord-Holland betaalden in 2023 bijna 160 euro minder voor hun autoverzekering dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 betaalden de inwoners bijna 86 euro per maand voor hun autoverzekering. In 2023 is dat met ruim 15% gedaald naar bijna 73 euro per maand.
Als gevolg van de forse daling betalen inwoners van Noord-Holland iets minder voor hun autoverzekering dan het landelijk gemiddelde. In Nederland kost een autoverzekering ruim 74 euro per maand, wat 2% hoger is dan wat Noord-Hollanders betalen.

Autoverzekering Noord-Holland flink goedkoper door minder criminaliteit

De autopremies in Noord-Holland zijn vooral gedaald omdat er minder auto-gerelateerde criminaliteit is. Volgens de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is het aantal autodiefstallen en gevallen van autovandalisme gedaald. Doordat het risico op schade lager is, hebben autoverzekeraars minder kosten. Dit zorgt ervoor dat ze de premies van autoverzekeringen kunnen verlagen.

Autoverzekering Noord-Holland niet meer de duurste van Nederland

Noord-Holland is niet meer de provincie met de hoogste kosten voor autoverzekeringen. De premies zijn zodanig gedaald dat deze provincie nu gemiddeld scoort op de landelijke ranglijst. Uit data van Geld.nl blijkt dat Noord-Holland de sterkste premiedaling van alle provincies heeft doorgemaakt. In 2022 was een autoverzekering in Noord-Holland het duurste in Nederland. Dankzij de flinke daling staat het nu op de zesde plaats, met Zuid-Holland als duurste en Friesland als goedkoopste.