Aangename meubelen voor ouderen

We besteden tegenwoordig veel meer tijd in huis en willen dus ook dat ons meubilair er stijlvol uitziet, past bij onze smaak, maar vooral aangenaam is. Voor ouderen is het laatstgenoemde het meest belangrijke. Meubels moeten ergonomisch ontworpen zijn, de juiste steun bieden of misschien wel een sta-op mogelijkheid hebben.

Ergonomie

Ouderen brengen hun tijd steeds meer zittend door. Het is daarom van groot belang dat de zitcomfort en ergonomie op orde is. Het is van belang dat je met je voeten op de grond kan als je zit en je knieën een hoek van 90 graden maken. Ook moeten je ellebogen een hoek van 90 graden maken als je deze steunt op een stoelleuning. Iedereen is uniek en heeft verschillende maten en lengtes. Het aanschaffen van een stoel kan dus een lastig proces zijn, we willen immers dat deze jarenlang meegaat en dat het voldoet aan al onze eisen. Meubelzorg biedt de mogelijkheid de stoelen uit te proberen in één van de showrooms door het hele land of aan huis. Je wilt uiteindelijk wel de juiste keuze hebben gemaakt! Wijk je toch meer af van de ‘gemiddelde Nederlander’ waar de standaard meubels voor gemaakt zijn? Dan bieden zij ook nog eens meubels aan die op maat worden gemaakt.

Ontspanning en tot rust komen

Een belangrijk doel van een stoel is ontspanning. Een relaxfauteuil kopen bij meubelzorg.nl zorgt voor het ultieme zitcomfort. Ontspannen je oude fotoboeken doorbladeren of een filmpje kijken voor de televisie. Zet je stoel in de juiste stand en laat jezelf en al je lichaamsdelen tot rust komen. Ontspanning blijft belangrijk, vooral voor ouderen. Wees er dus bewust van om een rustmoment te nemen en al je stress te laten gaan. Een relaxfauteuil biedt de mogelijkheid om de voetsteunen in een andere stand te zetten of de rugleuning te kantelen. Je bent dus zelf in de regie over hoe je zit, handmatig óf elektrisch verstelbaar.

 

Kort samengevat zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden bij meubelen voor ouderen. Zet ergonomie op de eerste plaats. Zorg ervoor de dat stoel de juiste zithoogte biedt. Een lage zithoogte zorgt ervoor dat je rug bol staat en kan uiteindelijk voor rugklachten zorgen. Daarnaast is het moeilijker om op te staan. Zorg er ook voor dat de zitdiepte goed genoeg is. Bij teveel zitdiepte zal je sneller onderuitgezakt zitten en bij te weinig zitdiepte worden je benen niet genoeg ondersteund. Zorg er ten slotte voor dat je armen goed ondersteund worden.