foto: BROCREATIVE/SHUTTERSTOCK

De ontwikkelingen op het gebied van Human Intelligence (HI) zijn de afgelopen tijd in een stroomversnelling geraakt. Voortgang na voortgang, record na record wordt verbroken. Om u wegwijs te houden in de chaos van nieuws rondom deze ontwikkelingen brengen we een top 5 hoogtepunten uit dit bloeiende onderzoeksveld.

1 Koens eerste woordje
De slechts negen maanden oude baby Koen heeft nu al zijn eerste woordje gebrabbeld. Dat het woord ‘coño’ was, was genant voor zijn ouders, maar wat een voorlijke jongen! In ieder geval een nieuwe ‘win’ voor Human Intelligence.

2 Natasha’s besef dat ‘beseffen’ niet-wederkerig is
De 26-jarige Natasha besefte deze week – na het jaren verkeerd te hebben gedaan – dat het werkwoord ‘beseffen’ niet-wederkerig is. “Ik ‘besefte me’ jarenlang niet dat ik het werkwoord verkeerd gebruikte!”, zei een uitgelaten Natasha over haar nieuwe taalkundige inzicht. “Mijn vriend realiseert het zich nog steeds niet, maar soit.”

3 Sjoerd vindt staartdelen leuk en kan het nu vrij aardig
Sjoerd heeft gemerkt dat hij veel plezier heeft bij het maken van staartdelingen. Mede door dat enthousiasme is hij nu vrij vaardig geworden in het oplossen van deze berekeningen. Sjoerd is hard op weg om een menselijke ‘ordinateur’ te worden (zoals de Fransen dat noemen)

4 Benoit heeft perspectief geleerd bij het tekenen
Benoit heeft ontdekt dat objecten die verder weg zijn enkel kleiner lijken, maar dat niet perse zijn. ‘Perspectief’, prevelde Benoit keer op keer. Een fascinatie is geboren!

5 Laila heeft geleerd om zelfs als ze de klok in de spiegel van de kapper ziet te beredeneren hoe laat het precies is
Bravo Laila!

 

Bron: 5 hoogtepunten uit de wereld van Human Intelligence (H.I.) van afgelopen week (speld.nl)