SHALIMAR is een speciaalzaak in zilveren sieraden die al tientallen jaren.
naamsbekendheid heeft in Egmond aan zee en wijde omgeving. 

Veel mensen komen naar Shalimar omdat er een zeer ruime keuze is aan hand gemaakte traditionele en moderne sieraden met of zonder halfedelstenen zoals: Turkoois, Lapis, Lazuli, Amatist, Amber of Maansteen.

De juwelen worden zorgvuldig uitgezocht en worden persoonlijk door ons geïmporteerd uit verschillende Aziatische landen zoals India Nepal, Thailand, Indonesië, Turkije maar ook Afrika.

U zult onze sieraden dus ook niet in een andere winkel terugvinden en omdat elk sieraad met de hand wordt vervaardigd is elk sieraad echt uniek.

Naast onze uitgebreide collectie sieraden is onze winkel verrijkt en ingericht met kleurrijke noten Indiase kasten, bronzen boeddhistische en hindoeïstische beelden

daarnaast vindt u bij Shalimar ook Marokkaans aardewerk.

Moksha wordt gezien als definitieve versie van zijn worldly conceptie van zelf, het losmaken van de sluiting van ervaringsdualiteit en een totstandbrenging van zijn eigen fundamentele aard die het ware zijn zijn, Het zuivere bewustzijn en zaligheid (satcitananda) een ervaring die en voorbij sensatie omontkoombaar is.

Volgens de tak van Hinduism gekend als advaita vedanta, bij bevrijding van de  individuele ziel of atman wordt gerealiseerd om te zijn met de Grond van allen die – (de Bron van al fenomenaal bestaan zijn) wordt bekend dat als Brahman. Het zelf-zoals-individu wordt gerealiseerd om nooit bestaan te hebben.

In andere (dvaita) de tradities wordt het gehouden dat de identificatie tussen het bevrijde menselijke wezen en de God niet totaal is maar er is altijd wat onderscheid tussen twee.

Hindoese scripture als Bhagavad Gita, Mahabharata, Ramayana benadruk etc. vooral deze persoonlijke, godsdienstige conceptie van Moksha, die door de praktijk van Yoga Bhakti wordt bereikt.

Hindoese tempeldans

Moksha in de heilige Hindoese tempeldans, zoals de klassieke Indische dans dat ook is en wordt gesymboliseerd door Shiva, als bevrijdend van de gravitatie van de materiële wereld.

Men moet in Moksha zijn of onder haar begeleiding guru bereiken – wie reeds succes in Moksha heeft bereikt. Arhant of a Siddha inspireert maar komt niet tussenbeide.

Shalimar

M.N. Basjes & J.Hopman

Voorstraat 142
1931 AP  Egmond aan Zee

Telefoonnr. : 072-5062266
Faxnr.           :072-5067537

E-Mail: Info(at)Shalimar(dot)nl

Shalimar Jewellery is 7 dagen per week geopend van: 11:00 t/m 18:00 uur

&
 
Zaterdag van 10:30 t/m 17:00
Zondag vanaf 12:00 t/m 17:00
 
Tijdens de zomermaanden zijn wij ook geopend met de Braderie.