Gemakkelijk alle zorgverzekeringen vergelijken doe je zo!

In Nederland is iedereen verplicht om minimaal een basis zorgverzekering te hebben, in geval dat er iets met een persoon gebeurt. Bij een basis zorgverzekering betaal je een gemiddeld bedrag van 110 – 134 euro per maand. Vaak denk je bij jezelf of dit niet voordeliger kan. Dit artikel geeft dan ook antwoordt op die vraag. Door ieder jaar te vergelijken kan je namelijk veel geld besparen. Maar hoe vergelijk je nu en waar moet je allemaal om denken tijdens het vergelijken? Door deze handige tips te volgen, heb je precies de zorgverzekering die je nodig hebt en betaal je nooit teveel!

Ga goed na wat je echt nodig hebt

Tijdens het vergelijken zorgverzekering, is het belangrijk om goed na te denken wat voor jouw situatie nu echt nodig is. Vaak is een basis zorgverzekering bij iedere aanbieder nagenoeg hetzelfde in prijs. Pas wanneer je een aanvullende zorgverzekering kiest, is het interessant om een vergelijker te hanteren. Wat is nu een vergelijker? Een vergelijker is vaak een website, die verschillende aanbieders van verzekeringen overzichtelijk onder elkaar zet. Met behulp van een vergelijker kan je jouw wensen en behoeftes meenemen in de vergelijking. Hierdoor krijg je een volledige lijst met verschillende zorgaanbieders te zien, waardoor jij de aanbieder met de beste prijs kwaliteitsverhouding kan kiezen. Op deze manier betaal je nooit teveel voor jouw zorgverzekering.

Het eigen risico verhogen voor een lagere zorgpremie

Het eigen risico in 2022 bedraagt 385 euro, wat betekent dat je eerst 385 euro aan zorgkosten zelf moet betalen, voordat de verzekeraar de resterende kosten zal vergoeden. Door vrijwillig je eigen risico te verhogen, krijg je van de verzekeraar een korting op je zorgpremie. Dit kan op jaarbasis oplopen tot wel 300 euro. Door vooraf te vergelijken en daarnaast je eigen risico te verhogen, heb je de goedkoopste zorgverzekering met de voordelen die voor jou van belang zijn.

Kies binnen het gezin voor andere zorgverzekeringen

Vaak zitten gezinnen of stellen met elkaar in dezelfde zorgpolis. Dit is niet altijd handig, omdat niet iedereen in het gezin dezelfde zorg nodig heeft. Zo kan het voorkomen dat de ene persoon veel fysio nodig heeft, terwijl de andere persoon hier geen gebruik van maakt. Door per persoon de vergelijking te maken welke zorg wel of juist niet nodig is, kan dit op jaarbasis veel geld schelen. Op deze manier weet je zeker dat je voor iedere persoon nooit teveel betaald en alleen betaald voor wat hij of zij daadwerkelijk nodig heeft.