Het leven is al duur genoeg. Een groot deel gaat op aan de vaste lasten, waaronder de verzekeringen. Ook aan boodschappen ben je een behoorlijk bedrag kwijt. Om de kosten binnen de perken te houden, kan je ervoor kiezen om alleen de verplichte verzekeringen af te sluiten. Dat zijn de zorgverzekering, voor autobezitters de WA-verzekering en de opstalverzekering voor mensen met een eigen huis. Behalve deze drie zijn er nog veel andere verzekeringen. De rest is zeker niet allemaal even nuttig. Deze vijf verzekeringen zijn dat wel.

Inboedelverzekering

De inboedelverzekering is niet verplicht, maar wel erg handig. Deze verzekering dekt schade aan spullen in huis. Waar kun je aan denken? Bijvoorbeeld aan kostbare sieraden en je televisie, maar ook aan je fiets en de tuinstoelen. De inboedelverzekering wordt gebruikt na diefstal of brand. Het voordeel van deze verzekering is dat het niet de duurste is. Wil je de goedkoopste inboedelverzekering vinden? Door de inboedelverzekering te vergelijken koppel je de beste polis aan jouw budget.

Rechtsbijstand

Een rechtsbijstandverzekering is over het algemeen een tikkeltje duurder. Dit is een bekend voorbeeld van een verzekering die je pas gaat afsluiten als het eigenlijk al te laat is. Wanneer is een rechtsbijstandverzekering nodig? Bijvoorbeeld bij geschillen over je koopwoning. Stel dat je gek wordt van het lawaai dat je buren maken en jullie komen er niet uit, dan wordt de gang naar de rechter door deze verzekering gedekt. Je hoeft je ook niet tegen te laten houden door de hoogte van de premie. Met rechtsbijstandverzekering vergelijken vind je de voor jou beste verzekering.

Doorlopende reisverzekering

Ga je regelmatig op vakantie of er enkele dagen tussenuit? Dan is het gunstig om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Om dit per vakantie of weekendje weg te doen, is best duur. Het is voordeliger om een doorlopende reisverzekering te nemen. Dat geldt overigens ook voor de annuleringsverzekering. Wanneer je dit via het reisbureau regelt, is het prijzig. Een doorlopende annuleringsverzekering is een stuk goedkoper. Na één vakantie heb je het bedrag er al uit.

Uitvaartverzekering

Dit is een voorbeeld van een verzekering waar je eigenlijk niet over na wilt denken. Toch is het belangrijk om een uitvaartverzekering te hebben. Stel dat je onverwacht komt te overlijden, dan zit je familie met hoge kosten. Niet dat ze de rekening van de uitvaart niet betalen, maar met een verzekering is dit niet nodig. Alle grote verzekeraars bieden uitvaartverzekeringen aan. Daarnaast zijn er bedrijven die gespecialiseerd zijn in dit soort verzekeringen.

Aansprakelijkheidsverzekering particulieren

De aansprakelijkheidsverzekering ken je van de auto, maar wist je dat je ook voor jezelf zo’n verzekering kunt afsluiten? Je bent dan verzekerd als je aansprakelijk bent voor schade aan personen en spullen. Het gaat bijvoorbeeld om het splinternieuwe kleed van je buren waar je een glas rode wijn op morst. Of je hond die de schutting van de buren kapot maakt. Dit soort schades zijn verzekerd. Check wel goed wat wel en niet gedekt wordt, dit verschilt namelijk.