Bij mooi weer trekken Nederlanders massaal naar de stranden. Even een dagje heerlijk bijkomen aan zee. Maar wat bedoeld is om te ontspannen, kan alsnog behoorlijk wat stress opleveren, als er iets misgaat. Juist op drukke plaatsen zoals de parkeerplaatsen aan het strand is de kans groter dat je schade aan je auto oploopt. Het is er vaak krap, de mensen die er rijden zijn er meestal niet goed bekend en vaak bevinden zich onder de strandgangers bovengemiddeld veel mensen die niet dagelijks in een auto rijden. Alle reden dus om extra alert te zijn.
Kleine schade, groot ongemak

Schades die ontstaan op parkeerplaatsen zijn vaak niet zo groot. Een krasje op je bumper of een deukje in je portier bijvoorbeeld. Maar dergelijke parkeerplaatsen zijn – zeker als ze onbewaakt zijn – vaak ook het domein van inbrekers die op zoek zijn naar waardevolle spullen. Een autoruit is zo ingetikt en jij zit vervolgens met de schade. Je zult die schade moeten melden bij je verzekeraar om aanspraak te kunnen maken op een vergoeding. Dat heeft meestal ook gevolgen voor je no-claimkorting. Ook als je de goedkoopste autoverzekering hebt gekozen, wordt het natuurlijk allemaal goed voor je geregeld. Maar de frustratie is er meestal niet minder om.
Zelf alert blijven

Het zijn niet alleen kleine aanrijdingen of auto-inbraken die voor schade zorgen. Zelf kun je in een moment van onbedachtzaamheid ook schade aan je eigen voertuig veroorzaken. Zet bijvoorbeeld niet aan het einde van een snikhete dag de airco direct op vol vermogen. Door de snelle temperatuurswisseling kan een klein sterretje in het glas dan gemakkelijk uitgroeien tot een grote barst. Tip: wanneer je via Overstappen.nl de premies voor autoverzekeringen gaat vergelijken, bekijk dan meteen even of dergelijke ruitschade standaard is meeverzekerd! En met het oog op mogelijke inbraken blijft het advies natuurlijk gelden om nooit spullen van waarde in je auto achter te laten.
Onderhoud

Ook het goed onderhouden van je auto is belangrijk. Op de eerste plaats is het slim om de ruiten regelmatig te wassen, zodat je altijd goed zicht blijft behouden. Dit verkleint de kans op ongevallen. Maar ook de lak verdient de nodige aandacht. Als er vogelpoep, resten van dode insecten of stukjes van bloemen of planten op de lak achterblijven, worden die door de hete zon in de lak gebrand, waardoor roestplekken kunnen ontstaan.