Dave van Kuilenburg uit Heiloo is niet geheel verrassend winnaar geworden in de eerste rit van het nieuwe seizoen in de kwartaal series om de OIT mountainbike cup in Akersloot.

 

De Stichting Kids and Parents Bikeschool (KPB) organiseert naast deze wedstrijd cyclus tal van andere mountainbike activiteiten, waaronder trainingen voor jong en oud, kinderverjaardagen en familiefeestjes. Door het op enkele punten gewijzigd mountainbike parcours op Sportcomplex de Cloppenburch is het technischer, meer spannend en daardoor uitdagender geworden, waardoor het voor de deelnemers ook weer even wennen is. Na een paar opwarmronden waren de tevreden blikken niet van de lucht.

Toch was na het startsignaal wel te merken, ook naar de omlooptijden kijkend, dat er in de zomerstop toch wat conditie was ingeleverd. Nadat onder leiding van Dave van Kuilenburg, samen met Alwin Hes en Walter van Kuilenburg een afscheiding met de rest was gerealiseerd, duurde het niet lang, dat Dave van Kuilenburg het duo Alwin Hes/Walter van Kuilenburg niet tegensputterend achter zich liet. En in het vervolg zag het niet meer te gaan komen tot een wedergeboorte van het duo. Zodoende kon de jongste van de broers Van Kuilenburg eigenlijk rustig naar de streep rijden. Maar dat zit niet in de aard van dat beesie, waardoor het kon gebeuren dat Dave door zijn felheid een inschattingsfout maakte en werd gepakt door de zwaartekracht en moest kennismaken met de aarde.

Dit deerde hem niet, reed onbedreigd over de meet en kon even zo goed zijn eerste punten bijeen sprokkelen voor het regelmatigheidsklassement voor de OIT cup. Door een afloper moest Alwin Hes in de slotfase Walter van Kuilenburg laten gaan, maar na een paar pompbeurten toch kon uitrijden en voor score in voornoemde rangschikking in aanmerking te komen. Henk Jan Verdonk senior en Piet Veldt, de kilometervreters, bleken hun normale niveau te hebben behouden ondanks de zomerstop.