15e editie van Kortebaan Egmond 2022

Wanneer

7 juli 2022    
13:00 - 23:00

Waar

Egmond aan de Hoef
Egmonderstraatweg, Egmond aan de Hoef

Evenement type

Na twee jaar afwezigheid door Corona zal dit jaar eindelijk de 15e editie van Kortebaan Egmond worden gehouden. Na het sluiten van café ’t Slot was het nog even de vraag of er überhaupt een kermis en dus een kortebaan zou zijn dit jaar, maar gelukkig is er een enthousiaste vriendengroep opgestaan en heeft het initiatief genomen om dit jaar toch ‘gewoon’ een gezellig kermisweekend te organiseren. Hulde hiervoor!! Wij hebben er nu al zin in!!
Momenteel zitten we volop in de voorbereidingen, en hopen weer te kunnen rekenen op de steun van onze trouwe sponsors en enthousiaste vrijwilligers, zodat de schade van de afgelopen jaren ingehaald kan worden met een succesvolle 15e editie in 2022!!

We zien u graag allemaal op 7 juli 2022 – aanvang 13.00 uur.

Kortebaan EgmondWat is een kortebaandraverij?


Voor mensen die niet bekend zijn met het fenomeen kortebaandraverij, hierbij een korte uitleg; Het gaat om een wedstrijd met harddravers (paarden), die meestal niet op een drafbaan wordt gehouden, maar op een voor de gelegenheid afgezet parcours in een straat of op een weiland. Normaal gesproken wordt er gedraafd in een rechte lijn van ca. 300 meter. In Egmond echter wordt het de deelnemers nog wat moeilijker gemaakt aangezien er een bocht in het parcours zit.
De wedstrijd begint over het algemeen met 24 paarden. Vervolgens wordt er volgens het knock-out-systeem gestreden om een plaats in de finale.
Kortebaandraverijen worden verreden onder auspiciën van de Stichting Nederlandse Draf- en Rensport. Dit houdt in dat er een uitgebreide veterinaire controle is, dat de wedstrijd wordt gejureerd door beëdigde wedstrijdcommissarissen (keurmeesters) en dat er voor het publiek de mogelijkheid bestaat om weddenschappen af te sluiten bij de paardentotalisator.