TOERISTEN PORTAL VAN DE DRIE EGMONDEN

Welkom in Egmond waar Strand, Zee, dorpse gezelligheid en geschiedenis samenkomen.

Egmond “Alles aan de kust”

Drie EgmondenVakantie in Egmond

De drie Egmonden

Egmond heeft meer te bieden dan alleen de Zee, een heerlijk strand en duinen. Je kunt hier ook genieten van allerlei leuke activiteiten en bezienswaardigheden op het gebied van kunst, cultuur en erfgoed. Bekijk alvast de Live Webcams om te zien hoe leuk Egmond is.

Kom gezellig bij ons vakantie vieren en ontdek de strandpaviljoens, terrassen en restaurants. Bezoek de sportcafés en ga lekker winkelen in de voorstraat met zijn vele kleine winkeltjes.

Egmond aan Zee

Egmond aan Zee is een plaats waar dorpse gezelligheid en geschiedenis samenkomen. Het dorp is 1000 jaar geleden ontstaan als een vissersdorp en heeft een vuurtoren, de J.C.J van Speyk, vissershuisjes en een authentiek en autovrije dorpskern en een Pompplein.

Wie een bezoek brengt aan Egmond aan Zee kan naar het prachtige strand of wandelen door de duinen en genieten van alle facetten van dit echte toeristen dorp. Kom winkelen in de gezellige Voorstraat met zomers op woensdag een avondmarkt (braderie) en de vele leuke winkeltjes die 7 dagen per week open zijn.

Geniet culinair bij de vele restaurantjes en terrassen waar je heerlijk kan vertoeven.

Egmond aan den Hoef

Egmond aan den Hoef Vol met historie en prachtige natuur. In het centrum vindt je de ruïne van het Slot op den Hoef en het Cultuurhuis Huys Egmond. Hier kun je de rijke historie van dit dorp voelen en beseffen hoeveel verhalen hier verborgen liggen.

Egmond-Binnen

Egmond-Binnen. Hier vindt u de oudste abdij van Nederland, de Abdij van Egmond. De abdij is open voor bezoekers, je kan hier genieten van de prachtige architectuur en het omliggende landschap.

Zomers zijn er natuurlijk de bollenvelden. Je kunt er fietsen, wandelen of paardrijden in het Duingebied. Parkeren is altijd gratis!

Live Webcam en 4K beelden

Bezienswaardigheden

Egmond is rijk aan historische bezienswaardigheden en culturele activiteiten. Een van deze bezienswaardigheden zijn de standbeelden van het Derper Vrauwtje, Jaepie JaepieJoop Smit deze standbeelden zijn een prachtige herinnering aan de rijke geschiedenis.

Kijk in een oud vissershuisje dat nu dient als museum. Verder is natuurlijk het Museum van Egmond en de uitkijkposten als u zin heeft in een sportieve bezigheid met beloning (uitzicht)

Doen en beleven

Egmond is een prachtige plaats aan de Nederlandse kust waar er veel te beleven is. Er zijn tal van buitenactiviteiten die je kunt doen, zoals wandelen langs de kustlijn, fietsen door de duinen, of een dagje naar het strand.

Maar Egmond biedt ook een scala aan leuke dingen voor iedereen die op zoek is naar een gevarieerde vakantie of een weekendje weg. Naast de Abdij van Egmond, de Uitkijkposten en de Vuurtoren, is er nog veel meer te beleven.

Zee, strand en duinen

Egmond is een prachtige plaats aan de Nederlandse kust waar er veel te beleven is. Er zijn tal van buitenactiviteiten die je kunt doen, zoals wandelen langs de kustlijn, fietsen door de duinen, of een dagje naar het strand.

Maar Egmond biedt ook een scala aan leuke dingen voor iedereen die op zoek is naar een gevarieerde vakantie of een weekendje weg. Naast de Abdij van Egmond, de Uitkijkposten en de Vuurtoren, is er nog veel meer te beleven.

Eten en drinken

pompplein-horecaplein-egmond-aan-zee

Egmondse Uitgaansmogelijkheden

Egmond aan Zee biedt vele mogelijkheden voor een heerlijk maal en een drankje. Het Pompplein is dé plek voor een biertje en heerlijk eten. Tijdens de zomermaanden zijn hier ook regelmatig liveoptredens. Bij sportcafé de Werf in de Zuiderstraat kun je terecht voor een gezellige avond uit. Italiaans Restaurant Angelo’s heeft de beste Pizza’s en Pasta’s van het Dorp

Boulevard Noord en Vuurtoren zicht

Vergeet niet de Restaurants op de Boulevard Noord zoals Brasserie Bruut, waar je kunt genieten van het prachtige uitzicht op de vuurtoren. Familie Restaurant Zonnig Zuid is een andere populaire optie voor eten en drinken met uitzicht op de vuurtoren maar dan midden in het Centrum.

Accommodaties

Booking.com

Winkelen

Bes Tabak en Speelgoed

Winkelen in de voorstraat en het Pompplein in Egmond aan Zee is leuk,

Het is een gezellige en levendige omgeving, met veel kleine winkeltjes en boetiekjes die unieke en originele producten verkopen.

Bovendien is er een grote verscheidenheid aan winkels, van kledingwinkels tot souvenirshops en van cadeauwinkels tot brocante zaakjes.

Ga zeker is langs bij het ’t Winckeltje of tijdens de zomermaanden een ijsje bij Pravisani. De vele verscheidenheid is juist wat de voorstraat siert, midden in de winkelstraat treft u zomaar eenn shoarmazaak en meerdere brocante en souvenirwinkels natuurlijk. Voor een rokertje gaat u naar het Pompplein, de winkel van Geert Bes is niet te missen. Of toch voor de krant of een leuk boek daar kunt u bij Boekhandel Dekker prima terecht

4D Pretecho laten maken bij Brigitte

Bij 3D-echo in Hoorn, kun je genieten van de schoonheid van je ongeboren kindje.

Strandpaviljoen-Zilverzand-Egmond-Binnen-middenweg

Strandpaviljoen Zilverzand – Egmond Binnen

Welkom bij strandpaviljoen ’t Zilverzand. Voor een heerlijk, lunch of diner aan zee, in Egmond-Binnen

Zomermuziek programma in Egmond aan Zee

Egmond aan Zee BIZ heeft deze zomer een spannend programma samengesteld met een reeks getalenteerde artiesten die optreden op het Pompplein, Eymaplein en zelfs op het prachtige strand.

De Dag van de Duinen op 24 Juni – Stichting Duinbehoud

We vieren de Dag van de Duinen om de schoonheid en de kwetsbaarheid van het duinlandschap onder de aandacht te brengen.

loodgietersbedrijf MB

MB professionele loodgietersdiensten

Loodgietersbedrijf MB is een bedrijf dat zich richt op het oplossen van loodgietersproblemen in Egmond, Hoorn en omgeving.

Transferium naar Egmond aan Zee

Gratis parkeren en pendelbus – Transferium naar Egmond aan Zee 2023

Dit jaar kun je in juli en augustus makkelijk en gratis naar het strand van Egmond. Bij het parkeerterrein aan de Hogedijk tussen Egmond a/d Hoef en Egmond-Binnen

Braderie_Egmond_aan_zee

Zomerbraderie Egmond activiteiten

De zomerbraderie in het centrum van Egmond aan Zee wordt dit jaar een groot feest! Er is van alles te beleven voor jong en oud

kinderverhaal-bunkermuseum-jansje-schong-egmond

Een verhaal (fictief) over het Bunkermuseum Jansje Schong in de duinen

De zon hing laag aan de horizon toen Martijn, Marcel, Michiel, Judith en Mark zich verzamelden bij het Bunkermuseum Jansje Schong

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There are no business accounts connected.