Tijdens de wintermaanden (1 oktober tot 1 mei) mag er meer dan ’s zomers (1 mei tot 1 oktober). Verder is het strand verdeeld in zones: activiteiten stranden, zonnestranden en een naaktrecreatie strand.

Deze zones worden op het strand zelf aangeduid door de kleur van de strandpaal:

oranje = activiteitenstrand,
geel = zonnestrand,
roze = naaktrecreatiestrand.

Honden op het strand 

1 mei tot 1 oktober aangelijnde honden alleen op de activiteitenstranden
tussen 10.00 en 19.00 uur; op de zonnestranden zijn honden in deze periode niet toegestaan. In de winter zijn loslopende honden zijn overal toegestaan.

 

Watersport

Vanaf het strand tot 100 meter in zee is het niet toegestaan water scooters, jet skis, e.d. te gebruiken.

 

Fietsen

Gedurende het zomer seizoen mag er overdag tussen 10.00 en 19.00 uur niet gefietst worden op het strand. Fietsen kun u huren bij Bike Mike

 

Vliegeren

Vliegeren met bestuurbare vliegers is op de drukste plaatsen langs het strand absoluut verboden. Kijk bij het betreden van het strand even op de informatieborden, daarop staat meer informatie. Vliegeren is ook niet toegestaan op de boulevard van Egmond aan Zee. Vliegers kun u kopen bij Bes Tabak & Souvenirs

 

Paardrijden

Alleen op de activiteitenstranden (word aangegeven) en op de zonnestranden slechts voor 10.00 uur en na 19.00 uur.

Buiten deze periode zijn paarden en andere bereden dieren op het strand toegestaan, met uitzonder van zon- en feestdagen tussen 12.00 en 19.00 uur.

 

Vissen

• Zomer: op de activiteitenstranden is alleen het vissen met losse vistuigen toegestaan.

• Winter: het vissen met losse vistuigen is overal toegegaan. Het vissen met vaste vistuigen is slechts toegestaan tussen de km-palen 36.5 en 39.5 en tussen 40.25 en 41.0.

 

Motorvaartuigen

• Motorvaartuigen, waaronder ook begrepen waterscooters en jetski’s, mogen zich, uitzonderingen daargelaten, niet vanaf het strand in zee begeven. Ook mogen ze zich daarmee niet in de aan het strand grenzende zeestrook binnen een afstand van 300 meter vanaf het strand bevinden, of daarmee varen.

Niet-gemotoriseerde vaartuigen

• Zomer: alleen bij het activiteitenstrand.
• Winter: overal toegestaan.

Motorvoertuigen

Zomer: alleen houders van een ontheffing mogen voor 10.00 uur en na 18.00 uur op het strand rijden.

Winter: alleen houders van een ontheffing mogen de gehele dag op het strand rijden, m.u.v. zon- en feestdagen, dan mogen ze slechts voor 10.00 uur en na 18.00 uur op het strand.

Niet-gemotoriseerde voertuigen

(bijvoorbeeld zeilwagens, blokarts, sulky’s).
Zomer: niet-gemotoriseerde voertuigen zijn in de zomerperiode
nergens toegestaan.

Winter: niet-gemotoriseerde voertuigen mogen slechts op
het activiteitenstrand en zijn dus niet overal toegestaan.

Attributen en voorwerpen op het strand

• Het plaatsen en onbeheerd achterlaten van attributen en voorwerpen is slechts gedurende maximaal 1 dag toegestaan. Andere bezoekers mogen hierdoor niet gehinderd worden.

Voorzieningen en Hulpdiensten

Egmondse reddingsbrigade, met een strandpost recht onder de vuurtoren. Meerdere oriëntatiepalen op het strand.

Naaktrecreatie

Tussen paal 35 & 33, & tussen paal 42 & 44 (=gedoogzone)
Meer info over naaktrecreatie in Egmond en omstreken klik hier.

Strand Mogelijkheden voor gehandicapten

Fietsenstalling hoofd opgang,
Tel. 072-8880000

Off-the-Road-WheelsIn de gemeente Bergen kunt u een speciale strandrolstoel lenen: de Jutter. De Jutter is een grote rolstoel voor op het strand, voor ouderen of gehandicapten. Door de speciale luchtbanden is de Jutter licht voort te bewegen over moeilijk begaanbar terrein, zoals zand, waardoor je makkelijk een strandwandeling kunt maken.

Er zijn vier Jutters te leen, waarvan één voor kinderen. De Jutter mag één dagdeel worden geleent en het gebruik is gratis. De stalling van de jutters vindt u vanaf donderdag 29 april op het grote parkeerterrein naast de hoofdstrandopgang bij het boothuis van de KNRM en het historisch vissersvaartuig ‘de Pinck’.