Hij was 14 jaar toen hij op 1 mei 1969 aantrad bij de PTT Post. Toen nog in het grijze uniform met stropdas en de bekende pet. Onder aflegging van de eed maakte Jaap altijd met veel plezier de rondes door de Egmonden. Een onvergetelijke mooie tijd. Maar door de tijd heen veranderde ook het bedrijf en kwam het werkgebied steeds verder van zijn vertrouwde omgeving af te liggen.

Van Egmond naar Castricum en van Krommenie naar uiteindelijk de fabriek in Amsterdam. Maar ook daar deed hij altijd met groot plezier zijn werk, met het vakmanschap wat destijds nog kenmerkend was voor de post. Hij wist immer met zijn opgewekte en positieve karakter de sfeer weer op te bouwen. Nu, na bijna 52 trouwe dienstjaren in het ambt als postbode, mag hij eindelijk genieten van zijn pensioen en kan hij met trots terug kijken op zijn werkzame leven bij de post.

Jaap doet tegenwoordig veel vrijwilligerswerk in het verenigingsgebouw in de Julianastraat en voor de OK kerk. Hij zit ook bij de Egmondse oud papier-ploeg, je kunt hem in het fel gele wagentje zien rijden door de dorpen om papier op te halen. In zijn vrije tijd werkt hij op het landje in het duin. Op precies deze eerste officiële AOWdag haalt Jaap zijn coronaprik in Sporthal de Watertoren dat zaterdag zijn eerste patiënten op bezoek kreeg.

Tekst en foto’s: Cor Mooij