Wat te beleven in Egmond Aan Zee?

Egmond aan Zee is een dorpje dicht bij Alkmaar en telt ongeveer 4500 inwoners.

In het dorpje gelegen aan de Noordzee is van alles te doen. Laten we eens kijken wat hier zoal te doen is.

Bezienswaardigheden en Monumenten

In Egmond aan Zee liggen een aantal interessante bezienswaardigheden en monumenten.

Een aantal van deze bezienswaardigheden en monumenten zijn bijvoorbeeld:

  • Slot op den Hoef : Een prachtig kasteel.
  • Slotkapel Egmond: Een kerk ontstaan in 1431.
  • Alpaca Eco Farm: Een boerderij voor de echte Alpaca liefhebber.

 

Houd u van wat spanning?

Bent u een echte speurneus en houd u van wat spanning dan bent u in Egmond aan Zee aan het juiste adres. In dit prachtig dorpje ligt namelijk een zeer spannende escape room, u krijgt hier net zoveel adrenaline van als u een jackpot wint met live wedden.

Als u later van de spanning bent bekomen kunt u altijd nog een drankje doen bij De Scheve Schuit.

Even lekker relaxen!

Natuurlijk na al die spanning verdiend u het ook om even lekker te relaxen.

Relaxen? Dan bent u in Egmond aan Zee aan het goede adres, er is namelijk een geweldige wellness boerderij, wie had dat nu gedacht. Wat wilt u nog meer?

Om er zeker van te zijn dat alles in orde zal zijn vergeet niet het weer in Egmond aan Zee te checken.

Rijksmonumenten in Egmond aan Zee

Houd u van historie en geschiedenis en bezoekt u graag rijksmonumenten dan bent u hier op de goede plek, er zijn namelijk genoeg rijksmonumenten in Egmond aan Zee.

Van een hervormde kerk tot een vuurtoren, van appartementen tot woonhuizen Egmond aan Zee staat er vol van.

Lekker wandelen.

Is het niet prachtig om s’avonds lekker tot rust te komen met een lange strandwandeling bij schemerlicht? Natuurlijk en aangezien de ligging gaat dat natuurlijk perfect hier.

Op je blote voeten lekker door het zand hand in hand met je vrouw of vriendin kan het nog romantischer? Of misschien wel een huwelijksaanzoek hoe romantisch!

Egmond aan Zee heeft het allemaal.

 

Egmond aan Zee

Lekker dicht bij de zee, genoeg te doen wat wil je nog meer. Egmond aan Zee is zeker de moeite waard om eens te gaan bezoeken. En als u eenmaal daar bent is het misschien ook leuk om Alkmaar te gaan ontdekken. Egmond aan Zee en Alkmaar liggen namelijk niet zo ver van elkaar. Van historie tot spanning, van uitgaan tot rust Egmond aan Zee heeft het allemaal. Strandwandelingen maken langs de kust heerlijk! Ik kan u het allemaal aanraden ikzelf heb er genoten van mijn bezoek aan Egmond aan Zee ook al is het al wat jaartjes geleden. Een mooi dorpje met een mooie historie. De zomer is er weer, het weer is goed dus waarom niet? Houd u toevallig ook nog van darten? In Egmond aan Zee wordt meestal in December bij Hotel het Zuiderduin het jaarlijks laatste Dart toernooi gehouden voor het wereldkampioenschap darten.