Tegenwoordig worden steeds meer meubels gemaakt van rotan, wat een prachtig materiaal is. Deze trend komt ook zeker terug bij de lampen, want zulke exemplaren van rotan zijn ondertussen erg populair. Dit komt onder meer doordat zulke lampen in allerlei stijlen van het interieur passen, wat uiteraard van belang is. Ook is rotan perfect om te gebruiken voor lampen, wat komt door de open en lichte look van het materiaal. Het is dus zeker aan te raden om een rotan lamp aan te schaffen als je een nieuw exemplaar zoekt. Hierbij kun je kiezen voor één van de onderstaande soorten.

 

Eén van de mogelijkheden bij het kopen van een lamp van rotan is een staand exemplaar, al zijn er dus nog meer typen verkrijgbaar. Dat is natuurlijk logisch, maar voor nu wordt er even gefocust op de staande lampen die gemaakt zijn van rotan. Bij deze exemplaren is het over het algemeen het geval dat de onderstuk gemaakt is van hout of metaal. Rotan wordt dus puur gebruikt voor het omhulsel dat om het licht zit. Rotan en metaal is met name een mooie combinatie en zal zeker een eyecatcher zijn in je woonkamer.

 

Rotan hanglamp 

Natuurlijk worden hanglampen ook regelmatig geproduceerd voor rotan. S

Rotan staande lamp

terker nog, zo’n exemplaar is tegenwoordig extreem populair. Een rotan hanglamp is een sfeervolle variant dat een mooie uitstraling zal geven aan het interieur van je huis. Dit doet het op een rustige en eenvoudige manier, maar desondanks wordt je woning er een stuk gezelliger van. Er zijn allerlei diverse varianten te koop als je op zoek bent naar een hanglamp van rotan, de keuze is reuze!

 

Rotan tafellamp 

Wil je iets anders dan een staande lamp of een hanglamp? Kies dan voor een tafellamp van rotan! Meestal is dit een relatief klein exemplaar dat uiteraard op een tafel gezet kan worden, maar je kunt er ook voor kiezen om dit in de vensterbank of op een bureau te zetten. Zo’n tafellamp is dan ook perfect voor een werkplek in je huis, al passen ze ook zeker in een kantoor.