De vakantieperiode staat weer voor de deur. Omdat het dit jaar wordt afgeraden om naar het buitenland op vakantie te gaan, is vooral een vakantie in eigen land populair. Een ideale vakantiebestemming is Egmond Aan Zee, waar je kunt genieten van het strand én de duinen. Waar moet je rekening mee houden als je met de auto naar Egmond komt?

Auto vakantieklaar maken

Allereerst is het belangrijk om de auto goed te controleren voor vertrek. Te beginnen bij het inpakken van de auto. Neem vooral niet te veel spullen mee. Waarschijnlijk heb je ze niet eens nodig en je bespaart ook nog eens benzine door de auto niet te zwaar te laden. Zware koffers en spullen worden bij voorkeur onderin de kofferbak geplaatst. Daarnaast moet de hoedenplank vrij gehouden worden in verband met de veiligheid. Vergeet ook niet om de koel-, rem- en ruitensproeivloeistof na te kijken en eventueel bij te vullen. Controleer de olie en de accu en check de bandenspanning ook nog even. En als je dan toch bezig bent, controleer dan ook gelijk de autoverzekering. Wat wordt er vergoed in geval van schade? Misschien kun je de auto verzekeren bij een andere aanbieder, omdat deze goedkoper is of een betere dekking heeft.

 

Parkeren in Egmond aan Zee

Op warme dagen in juli en augustus is het altijd erg druk in Egmond aan Zee. Het dorp is slechts over één weg bereikbaar: de Egmonderstraatweg. Mensen moeten er dan rekening mee houden dat ze lang in de file staan en dat het erg lastig is om een parkeerplek te vinden. Het is de bedoeling dat automobilisten hun auto parkeren op de grote parkeerplaatsen op de Noord en Zuid Boulevard. Als er geen plek meer is, dan is het mogelijk om op het particuliere parkeerterrein bij de vroegere speeltuin de Egmonden te parkeren. Daarnaast kan er ook geparkeerd worden op het grote parkeerterrein van ijsbaan de Meent. Vanaf hier kun je de bus nemen (bus 165) richting Egmond aan Zee. In Egmond aan zee moeten vakantiegangers betaald parkeren in de periode van 1 maart t/m 1 november. Dat is dagelijks van 10.00 tot 19.00 uur en het kost €1,90 per uur. In de andere Egmonden is parkeren gratis. Meer info over parkeren in Egmond aan Zee vindt u hier

 

Coronavirus: maatregelen en updates in de Egmonden

Tot slot is het verstandig om even te checken welke maatregelen er gelden in de Egmonden in verband met het coronavirus. In principe is het strand gewoon open en bereikbaar. Houd minimaal 1,5 meter afstand van anderen. Egmond heeft in totaal 8 kilometer strand, dus het zou fijn zijn als mensen zich over het gehele strand verspreiden. Kies bijvoorbeeld een andere strandopgang, zodat de drukte verspreid wordt. Wandel daarnaast een stukje door. Houd er daarnaast rekening mee dat je bij de meeste restaurants moet reserveren om te dineren. Voor het reuzenrad is een reservering niet nodig.