Laat je vakantie niet in het water vallen; 3 tips voor een geslaagde vakantie in de (Nederlandse) regen.

De Nederlandse zomers kunnen wispelturig zijn. Drijf je het ene moment nog je tent uit van het zweet, het andere moment drijf je je tent uit door de regen. Vooral wanneer je op vakantie bent met kinderen kan het best een uitdaging zijn om dan met zijn allen dat ontspannen vakantiegevoel vast te houden. Hieronder lees je hoe je ervoor kunt zorgen dat het, ondanks donkere wolken, toch gezellig blijft.

Ga naar binnen

Het is een beetje voor de hand liggend, maar toch. Komt het nou echt met bakken uit de lucht? Gooi dan gewoon de tassen in de auto ga op zoek naar een leuke binnen activiteit of een activiteit waarbij het niet uitmaakt dat je nat wordt. Denk bijvoorbeeld aan een spa dagje (als er geen kinderen mee zijn) of een tropisch zwemparadijs, naar het bos of karten. Ook een goede manier om droog te blijven én nog wat te leren is een bezoek aan een museum of een (gedeeltelijk) overdekte dierentuin.

Game on! 

Vooral wanneer het slechts een dag of een paar uur plenst zijn spelletjes een uitstekende manier om de tijd mee door te komen. Laat je kinderen hun laptop rugzak tevoorschijn halen voor een digitale game of schuif gezellig met zijn allen aan tafel voor een ouderwets bordspel. Wat drinken, lekkere hapjes en chippies erbij en voor je ’t weet is het allang weer droog en komt de zon weer tevoorschijn. Extra tip voor ouders; koop voor vertrek wat kleine prullaria prijsjes en organiseer jullie eigen gameshow!

Acceptatie 

Vaak vinden volwassenen een nat pak veel erger dan kinderen. Vooral die kleintjes trekken zich helemaal niks aan van een stevige bui. Dus soms is het gewoon een kwestie van accepteren; paraplu, handtas dames pakken en gaan. En laten we eerlijk zijn, als je er eenmaal doorheen bent is er toch eigenlijk niks lekkerder dan flink in de plassen stampen en daarna lekker met een kop warme thee of chocolademelk met slagroom opwarmen in de tent of caravan, of gezellig tegen elkaar aankruipen onder een deken en dan met zijn allen een film kijken op een klein schermpje.