Inpaktips voor de vakantie

 

Onlosmakelijk verbonden aan je vakantie is het inpakken van je tas of koffer. Wat je meeneemt op vakantie heeft niet alleen met jou te maken, maar ook met de reis die je gaat maken. Welke tas is praktisch voor jouw vakantie en hoe pak je die dan zo efficiënt mogelijk in?

 

De weekendtas

Voor een paar dagen of een weekendje weg heb je niet zoveel nodig denk je. Toch neem je in verhouding best veel mee. Kijk alleen maar naar je toilettas; je hebt dezelfde spullen nodig. Het maakt  namelijk niet uit of je een paar dagen, een week of drie weken weg gaat. Wel kun je de hoeveelheid ruimte beperken door voor een weekendje zoveel mogelijk mini’s te kiezen. Een mini shampoo, conditioner en crème, kunnen je veel ruimte besparen. Voor kleding kun je de optie van laagjes kiezen. Zo heb je afwisselen en heb je voor alle weersomstandigheden de juiste kleding bij je.

 

Voor een weekendje weg is een rugzak of reistas meestal wel voldoende. Ga je een weekendje sportief dan zijn de rugzakken of reistassen van Kipling echt iets voor jou. In een Kipling tas kun je namelijk veel kwijt en ze zijn super praktisch in gebruik door de diverse vakken. Hou je van stijlvol? Kijk dan eens naar het merk Ted Baker. Met een Ted Baker tas kun je gezien worden. Ze zijn stijlvol en chique maar belangrijker nog is dat ze heel veel ruimte hebben zodat je alles mee kunt nemen wat je graag wil. Ja hoor, dat extra paar schoenen ook.

 

Tip: Heb je kleding die snel kreukt? Dan is dat goed nieuws. Kreukels die er snel in gaan, gaan er ook weer snel uit. Een (reis)föhn is je ideale hulpmiddel. Zet de föhn op gemiddelde warmte en laat de lucht door je kleding waaien; kreukels verdwijnen dan als sneeuw voor de zon.

 

De koffer

Hou je meer van een koffer, ook dan zijn er meerdere mogelijkheden om die in te pakken. Hoeveel je mee kunt nemen, hangt natuurlijk af van de grootte van je koffer. Kies het liefst voor een licht model met wieltjes, zo neem je de koffer het makkelijkste mee.

 

Reis je met het vliegtuig, dan zijn er een aantal voorwaarden waaraan je koffer moet voldoen. Dit verschilt per vliegmaatschappij. Check daarom vooraf welke afmetingen gelden voor handbagage en hou er rekening mee dat je een koffer die het ruim in gaat, vooraf dient bij te boeken. Ga je naar een warm land, stop dan wat luchtige kleding in je handbagage zodat je op het vliegveld direct kunt omwisselen.

 

Tip: Voor je pasjes en officiële papieren is een heuptasje ideaal. Dit mag je namelijk gewoon om of bij je houden waardoor je je paspoort, tickets en andere waardevolle spullen niet in de bagagebakken hoeft te deponeren. Wel zo veilig.

 

Tip: Ga je terug naar huis? Prop dan je vieze kleding niet zomaar op maar vouw het op! Dit bespaart je heel veel ruimte die je natuurlijk hard nodig hebt met al die souvenirtjes. Je vieze kleding eerst in een plastic zak doen, is wel zo prettig qua luchtjes.