Egmond het hele jaar door een aanrader

Vakantie in eigen land is aantrekkelijker dan ooit. Iedereen weet dat Nederland genoeg leuke plekjes te bieden heeft, maar voor veel mensen klinkt de lokroep van zonnige stranden in het buitenland vaak toch luider. Noodgedwongen kiezen mensen nu wel voor Nederlandse vakantiebestemmingen en daar krijgen ze zeker geen spijt van.

De drie delen van Egmond

Neem bijvoorbeeld de drie verschillende delen van Egmond. Als eerste noemen we Egmond Binnen met zijn levendige dorpsstraat zonder heel toeristisch te zijn. Hier kun je genieten van een sfeervol dorpje in een weids landschap en een schitterend duingebied met veel wandel-, fiets- en paardenpaden. De bollenvelden in het voorjaar zorgen voor onvergetelijke plaatjes en natuurlijk is een bezoek aan de Abdij van Egmond ook de moeite waard. Ook Egmond aan de Hoef is een mooi historisch dorp wat deels wordt omsloten door duingebied, maar ook weids gelegen is in een polderland. Een prachtige plek voor kunstenaars. Wandelen bij de restanten van het Slot op den Hoef voelt alsof je in de Middeleeuwen terug bent.

Egmond aan Zee

Egmond aan Zee is een heel ander verhaal. Ooit was het een klein vissersdorp, nu is het uitgegroeid tot een gezellige badplaats. Het is een levendige plek maar de rust van de natuur is altijd dichtbij. Door de verscheidenheid van de drie delen van Egmond kan iedereen hier wel zijn plekje vinden en voor jong en oud valt er altijd wat te beleven. Egmond is niet alleen afhankelijk van badgasten, ook liefhebbers van rust, cultuur en historie kunnen er uitstekend terecht.

Het hele jaar door

Egmond is eigenlijk een perfecte bestemming voor het hele jaar door. Hoe lekker is het als je op een grijze dag aan het energie vergelijken bent aan de keukentafel en even wegdroomt bij de gedachten aan uitwaaien op het strand? Het strand is heerlijk op een mooie zomerdag, maar ook in de wintermaanden is het fijn om over het strand te wandelen of te vliegeren. Sportief bezig zijn is gezond en dat kan uitstekend in Egmond, net zoals lekker buiten zijn.

Terug naar vervlogen tijden

Maar je kunt ook het knusse Museum van Egmond bezoeken waarbij het oude vissersdorpje weer helemaal tot leven komt. In het visserskamertje en het ‘Derper’ schuurtje geven de nostalgische spulletjes een goed beeld van toen. Spannende speurtochten, tentoonstellingen, er valt genoeg te ontdekken hier. Normaal gesproken kun je ook de vuurtoren met zijn neoclassicistische voet uit 1938 met de gebronsd ijzeren leeuw bezoeken. Hij is 37 meter hoog. Vanwege het coronavirus is de vuurtoren in 2020 helaas voor bezoekers gesloten. Je kunt hem dus voorlopig alleen vanaf de buitenkant bewonderen.