Dit wist je nog niet over Volkswagen

Volkswagen is uiteraard één van de bekendste automerken op aarde. Het Duitse bedrijf staat al jarenlang en is ondertussen uitgegroeid tot een populaire keuze als je een auto zoekt. Dit komt onder meer doordat hun modellen bekend staan als betrouwbaar en veilig, wat natuurlijk van belang is. Desondanks kan het nog altijd zo zijn dat een onderdeel kapot gaat, maar gelukkig  op de website www.auto-onderdelenexpert.nl vindt u informatie over de reparatie. 

Kever

De allereerste auto die Volkswagen ooit geproduceerd heeft noemen we in Nederland de Kever. Toch is de officiële naam anders, want eigenlijk heet het de Volkswagen Käfer. Käfer betekent uiteraard kever in het Duits. Dit model werd jarenlang geproduceerd, namelijk van 1938 tot en met 2003. In een lange tijd was het ook nog eens de bestverkochte auto van het bedrijf, maar in 2002 werd het ingehaald door de Golf.

Golf

De Golf werd dus eigenlijk de opvolger van de Kever, zo kun je wel zeggen. Tegenwoordig is dit eigenlijk nog altijd het geval. De Volkswagen Golf is namelijk de auto die het meeste verkocht in Europa. Over heel de wereld staat dit model op de derde plaats. Overigens werd de 30 miljoenste Golf in juni 2013 gemaakt in Wolfsburg. Er zijn ondertussen al allerlei verschillende varianten en generaties geproduceerd van dit model, maar de Golf 1 is natuurlijk de originele versie.

Citystromer

Door velen wordt gedacht dat de e-Golf de allereerste elektrische Volkswagen Golf is, maar dat is niet het geval. De eerste elektrische Golf werd namelijk al decennia geleden geproduceerd. Dit kreeg de naam Citystromer en kwam voor het eerst van de band in de Volkswagen fabrieken in 1976. De Citystromer was een elektrische aangedreven Golf generatie 1. Overigens had de Golf II ook een elektrische variant, deze werd zelfs gebruikt om mee te racen.